El Consell de la joventut de Xàtiva participara en l’acte en homenatge a les víctimes del bombardeig

El Consell vol sumar-se a este acte de memòria i record d’aquelles persones que van morir el 12 de febrer de 1939

El pròxim diumenge se celebra l’acte en homenatge a les víctimes del bombardeig feixista de l’estació de Xàtiva, per primera vegada amb suport institucional. El Consell de la joventut de Xàtiva vol sumar-se a este acte de memòria i record d’aquelles persones que van morir el 12 de febrer de 1939 en un cruel bombardeig a la rereguarda d’una guerra que ja estava quasi acabada. Des del Consell es vol recordar que la Guerra civil espanyola va servir de camp de proves per a la nova manera de fer la guerra, centrada a atacar a la població civil innocent.

El CJX pensa que «este acte és necessari per a recuperar la memòria d’aquelles persones que van donar la vida en defensa d’unes llibertats que van ser usurpades pel cop d’estat que va tombar la IIa República, la primera experiència plenament democràtica viscuda a l’estat espanyol. Considerem que les víctimes d’este feixisme han de ser reparades per tal d’avançar cap a una societat més justa».

Des del CJX també volem recordar que este acte es va organitzar per primera vegada per al consell, com a voluntat dels joves de Xàtiva i l’Aixopluc, obra de Miquel Mollà, va ser instal·lat també pel CJX. «No obstant això, ens alegrem de què durant els últims anys d’inactivitat del CJX aquest acte no haja deixat de realitzar-se per iniciativa de diferents entitats, com és el cas de Republicans de Xàtiva».

Des del CJX volem animar a tots els joves de Xàtiva a participar en este acte i reivindicar els valors per causa de crims com el bombardeig de l’estació de Xàtiva.