Concentració contra la repressió marroquina

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva amb el jove sahrauí de 14 anys Nayem Elghari assasinat a causa dels trets de la policia marroquina.

En la vesprada del 24 d’octubre, huit ciutadans sahrauís que intentaven acostar-se al campament que des de fa poc més de dos setmanes s’ha alçat als afores de l’Aaiún ocupat, han sigut rebuts a tirs per les metralletes de l’exèrcit marroquí. Dels huit sahrauís que han sigut metrallats, Nayem ha mort i els altres set, entre els quals es trobava el seu germà, han quedat ferits de bala de diferent consideració. Al campament és troben prop de 15.000 sahrauís que denuncien la violació dels drets humans mes bàsics (treball, atenció sanitària, accés a l’educació…) que pateixen diàriament per part del Govern del Marroc.

Fa unes setmanes dos observadors procedents de València, Carmen Carvajal i Juan Vicente Luz, van ser testimonis de l’assetjament i la violència que les forces de seguretat marroquines exerceixen contra la població sahrauí. Ells mateix, en roda de premsa, van avisar que els sahrauís havien perdut la por a l’opressor, fruit de l’esgotament davant d’una situació que porten vivint des de fa més de 35 anys i que podia passar qualsevol cosa. “Aquesta és només la punta de l’iceberg del polvorí que hi ha al Sàhara Occidental, nosaltres, com a moviment de la Comunitat Valenciana de suport al poble sahrauí, continuarem sent els seus portaveus ací per denunciar l’assetjament salvatge i per descomptat injust al qual cada dia es veuen sotmesos homes, dones, ancians i nens, nens com Nayem que des que va nàixer ha estat un pres d’aquesta situació que finalment ha acabat amb la seua vida”, ha comentat Dolors Claramunt, presidenta de la FASPS.

Per aquestos motius, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’adhereix i participarà en la concentració que ha convocat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià per a demà dimarts 26 d’octubre davant el Consolat del Marroc a València (C/ La Pau, 38) a les 19:00 hores.