Concentració contra la crisi i les retallades a Xàtiva

Serà el proper dijous 12 de maig a les 20.00 hores de la vesprada davant l’ajuntament

Vivim a una ciutat on hi ha més de tres mil persones a l’atur, i on la majoria de les qui treballen ho fan amb contractes precaris; vivim a una ciutat on cada dia se subhasten o s’embarguen cases de veïnes que no poden pagar la hipoteca; vivim a una ciutat on cada dia desenes de persones fan cua a les portes de la Consolació per poder menjar; vivim a una ciutat on els qui governen ho fan en benefici propi o en el del seu partit, on es malbaraten diners públics mentre hi ha gent que no te les necessitats bàsiques cobertes; vivim a una ciutat on la crisi, com sempre, l’estem pagant les treballadores i els treballadors; vivim a una ciutat on es cedeixen terrenys públics a universitats catòliques i british scholls, mentre les associacions de la ciutat no tenen espais públics on desenvolupar la seua activitat; vivim a una ciutat on la democràcia significa anar a votar cada quatre anys, sent alienes a qualsevol que es pren des de l’Ajuntament i que afectarà a les nostres vides .
Tot això i molt més, és el que ens ha mogut a diversos col·lectius de la ciutat a crear la Plataforma contra la crisi i les retallades.

Qui som? Hem impulsat aquesta plataforma l’associació Amics i amigues de Camot, Cremats i l’assemblea de Xàtiva d’Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional, amb la intenció que siga un lloc de trobada dels col·lectius i persones que, com a nosaltres, els preocupa l’actual situació de crisi econònica, política i social.

Creiem que l’organització i mobilització ciutadanes són una eina molt útil per transformar la aquesta realitat. Som conscients que la situació que vivim no la resoldran els polítics i els partits de progrés i de no progrés presents a les institucions; tant uns com altres estan més pendents dels interessos de la banca i les multinacionals, que de les condicions de vida de les ciutadanes.
Que pretenem? La finalitat d’aquesta plataforma és ser una eina de protesta i mobilització social, de participació ciutadana, una eina per plantejar polítiques alternatives que des de l’àmbit municipal es poden dur a terme per millorar les condicions laborals, culturals i socials de les ciutadanes.

Com ho farem? Considerem que és important que les veïnes de Xàtiva, abandonem l’individualisme i l’alienació a que ens han abocat tants anys de capitalisme salvatge, i que recuperem el carrer com a espai de trobada i reivindicació social. Per això convocàrem una concentació el passat 28 d’abril a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva. I també per això continuarem convocant concentracions sota el lema Ciutadanes de Xàtiva contra la crisi i les retallades els propers dijous dia 12 i 19 de maig a les 20 hores també a la porta de l’Ajuntament de Xàtiva.

Tanmateix, i amb intenció de continuïtat, des de la Plataforma impulsarem tot tipus d’activitats, de denúncia, debat i protesta.

Per tot això, fem una crida a tots els col·lectius i persones que volen una ciutat més digna i amb unes condicions de vida dignes per les seues ciutadanes, a que participen en la concentració del proper dijous 12 de maig, a les 20h davant l’Ajuntament de Xàtiva.