Concentració a Xàtiva hui divendres contra la llei Wert

Suñer: “El PP vol acabar amb la nostra llengua, ara més que mai hem d’estar tots units per la nostra llengua”

La portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha demanat la participació de tots els ciutadans i ciutadanes a la concentració de hui divendres a les 19 hores davant de l’Ajuntament de Xàtiva per aturar la LOMQE. Suñer recalca que és una llei que fa una «definició de l’educació mercantilista i utilitària, que vol crear la competència entre els alumnes, que tracta als nostres fills com a mercaderia, una llei que vol segregar als joves, els bons per un costat i els roïns per un altre, una llei que augmentarà les ràtios (més alumnes per classe) i disminuirà el nombre de professors, una llei que potenciarà la desigualtat entre els centres i, per damunt de tot, una llei que vol acabar en la nostra llengua», assenyala.

Segons la regidora, “la llei Wert ens vol adoctrinar, segregar, ordenar i manar, espanyolitzar i privatitzar, per tot això, divendres ens hem de manifestar tots davant de l’Ajuntament, per l’educació dels nostres fills i per la nostra llengua. Estarem ara i sempre del costat del nostre poble, la seua cultura i la seua llengua; posant en valor la pluralitat existent a l’Estat Espanyol i denunciant les contradiccions d’un espanyolisme ranci i desfasat que ara novament encarna el Partido Popular amb els seus palmeros del PP valencià, que han seguit fil per randa el principi de deixar morir la nostra llengua fent un decret de Plurilingüisme on el valencià queda en posició de discriminació negativa”.

En la concentració es llegirà un manifest en el que es recorda que «la LOMQE pretén negar la condició de llengua vehicular del valencià i com a conseqüència ataca els programes òptims d’ensenyament al nostre sistema educatiu». El seu objectiu és, segons Suñer, «fer inviables els programes d’immersió lingüística i d’ensenyament en llengua pròpia: els únics que garanteixen competències suficients en les llengües minoritzades i que promouen el respecte i la igualtat entre les llengües i les cultures», afirma. BLOC-Compromís demana «la immediata dimissió del ministre Wert així com també demanem la dimissió de la Consellera d’Educació Mª José Català per donar suport aquesta nova reforma que ens trasllada a temps del franquisme i que acabarà provocant una anul·lació de la nostra identitat com a poble, resultat que està buscant el PP valencià des de fa més de 16 anys«, finalitza.