Concentració a l’estació del Nord de València en defensa del Tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Els alcaldes socialistes d’Ontinyent i Alcoi, i el portaveu de Xàtiva, Roger Cerdà, participen en protesta ciutadana convocada per “Salvem el Tren” a València

Jorge Rodríguez i Roger Cerdà coincideixen en criticar a València l’abandó d’una línia fonamental per a l’impuls de l’economia de les comarques

Molts viatgers no han pogut ser comptabilitzats en haver-se acabat el bitllets al revisor

El socialistes de la Vall d’Albaida, la Costera-Canal i l’Alcoià-Comtat, presents a la manifestació en defensa del tren a València, han qualificat de “ridícula” i “oportunista” l’aportació de 100.000 euros que a última hora ha pressupostat el Ministeri de Foment per al sosteniment de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. L’aportació va ser anunciada ahir divendres, en la vespra de la mobilització organitzada hui a la ciutat de València per la plataforma “Salvem el Tren” en defensa d’esta línia fèrria.

Els alcaldes socialistes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i d’Alcoi, Toni Francés, juntament amb el portaveu del PSPV-PSOE de Xàtiva, Roger Cerdà, encapçalaven una nodrida representació dels socialistes que acudia en el propi tren a la protesta convocada hui a València, i que comptava entre altres amb la presència del Secretari General del PSPV-PSOE de La Costera-La Canal, Xavier Simón, l’Alcalde socialista de El Palomar, Jordi Vila, i nombrosos regidors de les comarques, com ara José Antonio Calabuig Oviedo, José Maria Hoyos, Xelo Angulo, Natxo Reig o Pedro Aldabero, entre d’altres. Cap representant del Partit Popular ha estat present a la protesta.

En el trajecte s’ha produït un fet que demostra l’estat d’abandó de la línia per part de Renfe. El revisor s’ha quedat sense bitllets en passar l’estació d’Ontinyent, atès la nombrosa afluència de gent que hui ha pujat al tren. “Malgrat que la companyia sabia que hui hi hauria més passatges, els ha donat igual que la meitat de la gent no haja pogut ni pagar el bitllet”, han apuntat fonts socialistes, que han recordat que en aquesta línia el trajecte es paga al tren en no haver estacions.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destaca a l’estació del Nord de València que tot i que l’aportació del Ministeri és positiva, “perquè com a mínim tenim la certesa de que no van a tancar-la immediatament, que era la intenció inicial del govern de Rajoy”, ha apuntat, en qualsevol cas “és evident que 100.000 euros és una xifra absolutament irrisòria, ridícula, i cal insistir perquè esta partida s’incremente, no sols per a què la línia no es tanque, sinó perquè siga competitiva”, destacava.

El portaveu dels socialistes de Xàtiva, Roger Cerdà, recordava en aquest sentit que “l’acord que es va signar en 2009 al conveni entre Generalitat i Ministeri preveia una inversió de 60 milions d’euros, i per tant, parlar ara de 100.000 euros es parlar d’una aportació no sols insuficient, sinó ridícula”, manifestava.

Cerdà afegia que per a Xàtiva aquesta línia “és fonamental”, tant des del punt de vista social i també econòmic, ja que “la recuperació econòmica de la ciutat no serà mai possible si perdem la possibilitat de que arribe a Xàtiva a fer ús del tren gent d’Ontinyent, d’Alcoi o fins i tot el transport de mercaderies”. Per això, afegia Cerdà, “els socialistes hem presentat una moció al plenari de l’Ajuntament que esperem siga escoltada, i l’Alcalde Alfonso Rus d’una vegada per totes pose per davant els interessos de Xàtiva als del PP i el Govern Central”, apuntava.

Jorge Rodríguez recordava per últim que es socialistes de les comarques centrals han defensat i van a defensar la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, “perquè és imprescindible per a les nostres comarques comptar amb un mitjà de comunicació sostenible que a més vertebre les comarques d’interior, que sempre hem estat castigades per un aïllament que hem de trencar per tenir un contacte ràpid amb altres ciutats, una acció que és imprescindible per al futur econòmic de la zona”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.