Comunicació i economia centren la primera jornada del III Congrés d’Estudis

Els màxims representants sindicals i de la patronal, a la taula redona sobre l’economia

L’IES Vermellar de l’Olleria serà a partir d’esta vesprada el nucli de l’activitat cultural i científica de la Vall d’Albaida, doncs a este espai educatiu es desenvolupa al llarg de tot el cap de setmana el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, promogut per l’IEVA i l’Ajuntament de l’Olleria.

L’obertura oficial del congrés ha tingut lloc a les 16:45 hores, amb una intervenció de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, Àgueda Micó, el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Juan Puchades i la presidenta de l’IEVA, Mª Josep Garcia. A continuació, i al mateix saló d’actes de l’institut, tindrà lloc la primera conferència del congrés: “Espais comunicatius. L’àmbit nacional comença en cada poble”. Impartida pels periodistes valencians Vicent Sanchis Llàcer (València, 1961) i Vicent Partal Montesinos (Bétera, 1960), ambdós amb una extensa i rellevant carrera professional a diversos mitjans.

I de la comunicació a l’economia. A les 18h el professor de la Universitat Politècnica d’Alcoi, Emilio Golf oferirà la ponència “Dinamització de l’economia a la Vall d’Albaida”. Després tindrà lloc la primera de les quatres taules redones del congrés. Es titula “La situació econòmica actual a la Vall d’Albaida”, i comptarà amb la participació de Rafael Pla, president de COEVAL, Paco Molina, secretari general de CCOO-PV, Raül Rosselló, secretari general de la Unió Comarcal Ribera Baixa-Safor-Vall d’Albaida d’UGT-PV, Juan Miguel Olmos, d’Intersindical Valenciana, Miquel Oltra, vicesecretari general de la Unió de Llauradors del PV, José Franscisco Sanfélix, cap de l’àrea de Negoci de Caixa Ontinyent i Vicent Blanes, director d’AITEX.

Sopar i entrega del premi “Fer comarca”

En el transcurs del sopar que s’ha organitzat esta nit coincidint amb el III Congrés d’Estudis, l’IEVA farà entrega del premi “Fer comarca” 2010, que enguany ha estat concedit al Doctor en Filologia Hispànica, Emili Casanova Herrero. Una distinció que pretén destacar “la seua important i ininterrompuda dedicació personal al redreçament de la comarca de la Vall d’Albaida des dels anys setanta del segle passat fins els nostres dies”, comenten des de la junta directiva de l’IEVA. Casanova és autor o coautor d’un nombre molt considerable de llibres, articles, informes… relacionats amb la toponímia, antroponímia, gramàtica, lèxic, dialectologia, etc. molts d’ells relacionats amb la comarca de la Vall d’Albaida

Durant el sopar també es presentarà el llibre de Juan José Soler, “José Segrelles: Il·lustrador” amb motiu del 125 aniversari del naixement del pintor d’Albaida.