Compromís Xàtiva reclama la derogació de la llei que limita les ajudes als comerciants

Garcia Terol: “Les retallades del PP afecten a tots els àmbits, i ara li toca a un sector molt important en la nostra ciutat”

El grup municipal COMPROMÍS de l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat una moció per a ser debatuda en el ple del pròxim divendres en la que demana el rebuig a l’ordre 20/2013, de 14 de juny de la Conselleria de Comerç, per la qual es convoquen les ajudes per a entitats intermèdies en matèria de comerç i artesania per a l’exercici de 2013. Segons el regidor de COMPROMÍS, Joanjo Garcia Terol, “l’ordre discrimina totalment a la les Associacions i Federacions de comerciants com les de la nostra localitat, ja que les condicions que s’han posat són pràcticament insalvables”.

Segons l’article 9 d’esta ordre, on s’estableixen les condicions i documentació necessària per poder accedir a la línia d’ajudes, el seu apartat 1 diu: ‘podran accedir a les ajudes previstes les associacions empresarials i les fórmules de comerç associat o integrat d’àmbit local, sempre que la població del municipi supere els 30.000 habitants segons el cens de població publicat per l’INE amb data 1 de gener de 2012’. I l’apartat 2 diu: ‘L’entitat gestora del centre comercial urbà ha de comptar amb un gerent professional, contractat amb anterioritat a la publicació d’esta convocatòria i comptar almenys amb 100 empreses associades’.

Segons es recorda en la moció, ‘el haver de ser una població de més de 30.000 habitants o tindre un gerent contractat per la Federació de Comerç, són dos elements completament dissuasoris a l’hora de poder accedir a aquest tipus de línies de subvenció i un pas enrere en les polítiques de foment del comerç local. Amb aquesta decisió, cap organització social de comerciants podrà rebre ni un cèntim de les ajudes que cada volta va fent minvar el Consell en matèria de promoció i dinamització comercial.’

Per a Garcia Terol, “l’austericidi del PP està comportant tota una sèrie de mesures que van en contra del teixit productiu valencià. Les retallades en totes les Conselleries i la manca de recursos ha fet que es dicten ordres i normatives cada cop més restrictives i limitadores de drets. Es aquest cas, s’ha volgut incloure una mesura restrictiva i discriminatòria en l’Ordre 20/2013 de 14 de juny, el que suposa un nou atemptat a l’economia productiva de base, ja que seran molt poques les Federacions o Associacions de Comerç del País Valencià que podran acollir-se a esta línia d’ajudes.”