Compromís Xàtiva organitza la projeccio del documental “Fent memòria…RTVV”

Demà dissabte de vesprada a la Casa de Cultura

Demà dissabte a les 19 hores, tindrà lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva la projecció del documental “Fent memòria… RTVV”, organitzada per Compromís Xàtiva. Es comptarà amb la presència de Sergi Moyano, un dels autors del documental, i dels periodistes de RTVV i coneguts xativins, Vicent Grau i Josep Lluís Fitó, que comentaran la seua experiència en RTVV.

El documentari «Fent memòria…RTVV» conta la història de Ràdio Televisió Valenciana, narrada per alguns dels seus extreballadors. “Aquest documentari està fet amb la intenció de mantindre viva la flama de la lluita pel dret de tots els valencians i valencianes a tindre una ràdio i una televisió en la nostra llengua. I per a que el sector periodístic i audiovisual tinga un futur”, afirmen des de Compromís.

Segons expliquen els autors, “els que hem fet el documental hem estat passant, i seguim passant, el documentari per diferents localitats del territori valencià, per contar als ciutadans i ciutadanes què és i per què ha passat el tancament de la ràdio i la televisió públiques dels valencians.”

Es tracta d’un treball fet per dos joves carcaixentins de 13 anys i gravat a la ciutat de València on allí parlen amb alguns dels extreballadors de la Ràdio i Televisió públiques valencianes. Esther Andrés feu de càmera, mentre l’altre jove Sergi Moyano exerceix d’entrevistador als distints presentadors de la ràdio i televisió que hi intervenen, com són Xelo Miralles, Frederic Ferri, Amàlia Sebastián, Genar Martí i Clara Castelló que expliquen amb detall què és el que va passar i per què, fent memòria de tots els anys de Ràdio Televisió Valenciana.