COMPROMÍS inicia el procés de primàries per a les elecciones locals i autonòmiques

Suñer: «amb aquest sistema aconseguim retornar a la ciutadania l’elecció de les seues diputades i diputas, que són els que l’han de representar»

Una vegada aprovat el Reglament pel Consell General de la Coalició amb el 95,7% dels seus membres, dimarts i dimecres passat, hui es reuneix l’Assemblea Local per a designar la Comissió Electoral Local i iniciar el procés de primàries a la localitat. Segons indica el Reglament aprovat, en ser Xàtiva ciutat de més de 20.000 habitants, procedeix iniciar a la localitat un termini per a la presentació de candidatures a encapçalar la llista municipal. Les persones que vullguen ser candidates a les eleccions municipals podran presentar la seua candidatura del 15 al 19 de desembre i els avals s’hauran d’aconseguir entre el 22 i el 28 de desembre. Per a ser candidat a l’alcaldia serà necessari ser avalat pel 10% de militants de la formació.

Amb la ratificació de reglament, queda establert el calendari per a les primàries de Compromís a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, que culminarà amb la votació dels candidats de la coalició el dissabte 31 de gener en les urnes que es disposaran per tot el País. També s’habilitarà la votació per internet que s’haurà de realitzar del 27 al 30 de gener.

Des d’ahir fins el 21 de gener qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià podrà inscriure’s en el cens per a triar els candidats de la coalició, només declarant la seua voluntat de compartir els valors de Compromís. Un cens en què ja estan inscrits directament tots els militants i simpatitzants de Compromís i els partits que composen la coalició.

Les persones que vullguen ser candidates a les eleccions autonòmiques tenen de termini des de hui fins el 12 de desembre per presentar la seua candidatura i hauran d’aconseguir els avals necessaris per a ser candidats entre el 15 i el 28 de desembre.

Des de COMPROMÍS Xàtiva han valorat positivament l’aprovació del reglament, Cristina Suñer, portaveu de la coalició, ha declarat que «amb aquest sistema aconseguim retornar a la ciutadania l’elecció de les seues diputades i diputats, que són els que l’han de representar. Aquest sistema és assimilable a les llistes obertes que el sistema electoral no permet». I han assegurat que a partir de hui comencen la campanya de primàries que els farà acostar-se a la ciutadania per explicar el procés.