COMPROMÍS Xàtiva demanda més implicación de la regidora de Benestar Social en atendre les necessitats de la ciutadania

Suñer: “hi ha 181 famílies en risc d’exclusió social i un ‘baix percentatge’ que no acudeixen a ‘sol·licitar aliments,”

La portaveu de COMPROMÍS Xàtiva, Cristina Suñer, ha lamentat la manca d’implicació de la regidoria de Benestar Social en solucionar les necessitats de la ciutadania i ha demanat més implicació i més mitjans per millorar l’atenció a les famílies amb risc d’exclusió social. En el ple del passat divendres, COMPROMÍS va plantejar una sèrie de preguntes per tal de conéixer la situació social a Xàtiva i els serveis que presta l’Ajuntament. Les respostes lliurades per la regidora al grup municipal per escrit aportaven molt poca informació i no incloïen les estadístiques demanades pel grup, per la qual cosa Suñer ha manifestat que “continuarem exigint que se’ns done tota la informació que necessitem per tal d’estar al corrent de quin és el funcionament dels serveis socials, que tenen molt a millorar en la nostra ciutat, encara que li pese a l’alcalde”, al·ludint a la frase que Rus va respondre, amb les seues males formes habituals “que anaven a bloquejar l’Ajuntament”.

Respecte al contingut de l’escrit, Suñer ha fet veure que en ell s’admet que hi ha 181 famílies en risc d’exclusió social i un ‘baix percentatge’ que no acudeixen a ‘sol·licitar aliments’, mentre que només ha hagut 49 sol·licituds de Renda Garantida Bàsica i d’elles s’han resolt 25 fins maig. “Deixant a banda la confusió de les dades de famílies en risc d’exclusió, que deuen ser les que han demanat en total alguna prestació, doncs l’Ajuntament no serveix aliments, hi ha una gran discrepància entre aquestes i les que es concedeix Renda Garantida Bàsica, la qual cosa denota la incapacitat dels serveis socials de l’Ajuntament de Xàtiva d’arribar a totes les necessitats, d’estar a peu de carrer, d’avançar-se a resoldre els problemes de les persones amb necessitats”, situació que s’admet en dir que hi ha persones que no acudeixen per ‘diferents motius’.

Suñer ha responsabilitzat, per una banda a la regidora de Benestar Social que és incapaç de dirigir el servei i de plantejar objectius i accions per a resoldre els problemes, la qual cosa es veu en la tardança en convocar el CLAS i la resposta a la pregunta que quan es convocaria i quines accions s’anaven a proposar, que ‘la reunió ja es portarien els objectius que s’havien de marcar’. Però per altra banda Suñer ha insistit que “la responsabilitat major és de tot l’equip de govern i en concret de l’alcalde, que després de quinze anys governant Xàtiva s’ha preocupat de moltes coses excepte de dotar la nostra ciutat d’uns serveis socials amb suficient personal i mitjans com hi ha a altres ciutats veïnes com Ontinyent.”

2 comentarios sobre “COMPROMÍS Xàtiva demanda més implicación de la regidora de Benestar Social en atendre les necessitats de la ciutadania”

  1. Pero sin embargo si se preocupan de gastar 40000 euros en la chorrada de la nueva «ordenanza de animales». Que poca verguenza la gente pasandolo mal, pero como si nada. La de aquel «en mi casa no comemos, pero nos reimos más». DE VERGONYA.

Los comentarios están cerrados.