Compromís Xàtiva demana la gratuïtat del transport per a les persones aturades

Suñer: “Moltes persones aturades de la nostra ciutat tindrien més possibilitats de progrés i accés al treball si el transport públic fóra gratuït per a elles”

La portaveu de Compromís Xàtiva, Cristina Suñer, ha anunciat que el seu grup ha presentat una moció per tal que les persones aturades tinguen el transport públic gratuït. En la moció es recorda que la llei 6/2011, d’1 d’abril, de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana, estableix com a principi general que “les Administracions Públiques facilitaran la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats de l’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”. A més, a més, específicament, es fa referència a la “promoció del transport públic per a totes les persones i de la intermodalitat”.

La portaveu de Compromís ha declarat que “en un context de greu crisi econòmica i altes xifres de desocupació, són moltes les persones que veuen limitades les seues possibilitats de progrés i d’accés al treball a través del transport públic per no poder fer front a la despesa que suposa la compra dels diferents títols de transport públic.”

Suñer ha explicat que les persones desocupades veuen com la recerca de treball, assistència a entrevistes personals etc, suposen moltes voltes una despesa dintre d’economies familiars deprimides, que no poden assumir. Per a Suñer, “aquesta situació és especialment greu a la nostra ciutat, donat que les elevades xifres de desocupació obliguen a moltes persones a buscar fora de Xàtiva un lloc de treball, així com la formació necessària per a millorar les seues opcions de trobar faena.”

Suñer recorda que fins i tot moltes persones aturades, i especialment joves, es veuen obligades a realitzar estudis de Formació Professional fora de Xàtiva per la manca de places a la ciutat, amb el perjudici que això suposa per a les economies familiars.

La moció, per tant, demana que l’Ajuntament de Xàtiva inste al Consell de la Generalitat “a impulsar les mesures necessàries per tal d’oferir títols de transport gratuïts per a persones desocupades que no cobren prestació o cobren una prestació inferior al Salari Mínim Interprofessional, i que en el seu defecte, l’Ajuntament de Xàtiva establisca convenis o acords amb els serveis de transport urbà i interurbà, tals com serveis d’autobús urbà, comarcal o tren de rodalies per impulsar aquesta política de gratuïtat de transport per a les persones aturades de Xàtiva”.

3 comentarios sobre “Compromís Xàtiva demana la gratuïtat del transport per a les persones aturades”

  1. por mi encantado si lo paga SUÑER de su bolsillo, yo estoy arto de pagar mis impuestos como para que me los suban mas con estas parafernalias que se inventan , los politicuchos estos

  2. pues lo pagas tu Maria Jose, yo me he visto en peores situaciones y me quitaron la cartilla de la seguridad social, cuando mandaban los sociatas, por no tener trabajo y llevar tiempo en el paro , y gracias a la familia sali

Los comentarios están cerrados.