Compromís Xàtiva demana en les Corts la reforma del centre d’especialitats

També exigeixen la millora de les instal·lacions del Pla de la Mesquita

Compromís Xàtiva ha instat al grup parlamentari de les Corts a presentar esmenes als pressupostos de la Generalitat per a 2015 que incloguen les reformes integrals del Centre d’Especialitats l’Espanyoleto i del Centre d’Educació Especial «Pla de la Mesquita». Recentment, i a proposta de COMPROMÍS, el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat demanar aquesta reforma, el manteniment del Centre en la seua ubicació actual, i la recuperació de serveis perduts, entre altres, aquells que es prestaven de vesprada.

La portaveu de la coalició a Xàtiva, Cristina Suñer, considera que «la reforma del centre d’especialitats és una demanda de la societat xativina des de fa molts anys, que té clar que s’ha d’apostar per aquest centre en la seua ubicació actual, mantindre’l i millorar-lo, pel que suposa d’estímul per a la nostra ciutat».

Respecte a Centre d’Educació Especial, la seua reforma és una demanda del centre i dels seus usuaris des de fa molts anys, i s’han anat fent xicotetes reformes per l’estat cada vegada més deteriorat del centre. Per a Suñer, «sembla que al Pla de la Mesquita li han tocat les vaques flaques, la Conselleria s’ha oblidat d’ell i el PP xativí no li presta l’interés que cal, doncs és necessària una reforma integral que fa molts anys que espera.»

Aquestes demandes han sigut fetes per COMPROMÍS durant els últims anys, però no han sigut acceptades pel PP. Ara esperen que siguen preses en consideració i es destine la quantitat suficient per iniciar les reformes tan necessàries d’aquests dos centres: «sembla que ara patim l’enfrontament entre Fabra i Rus, doncs a Xàtiva no arriba cap inversió de la Generalitat, i Rus vol paliar-ho amb diners de la Diputació, com els destinats a la carretera entre l’hospital i el centre comercial, que no necessitem, mentre inversions necessàries com les que demanem aquest any no es fan. Les xativines i els xativins no tenim perquè patir les lluites internes del PP.» Així mateix, Suñer ha recordat que quan la relació entre Camps i Rus era bona, sí arribaven diners, però per a obres com la reforma de la plaça de bous «que podrien haver-se destinats a necessitats com les que ara patim.»