Compromís Xàtiva crearà uns serveis socials “a la mida de la ciutat que vagen per davant de les necessitats”

Suñer: “nosaltres farem una política social que busque la justícia social i no es limite a la caritat”

El programa electoral de Compromís Xàtiva inclou una especial atenció a la política social, que, a hores d’ara, i segons la candidata de Compromís a l’alcaldia de la ciutat, Cristina Suñer, “són clarament insuficients i no arriben a les grans necessitats que hui en dia tenen moltes xativines i xativins”. Suñer remarca que “des de la regidoria de Benestar Social ha faltat implicació, personal i pressupost per solucionar les necessitats de la ciutadania.” I ha recordat que, a demandes del grup municipal, s’ha reconegut per part de la regidoria que hi ha famílies necessitades a la ciutat que no acudeixen a l’Ajuntament per ‘diferents motius’.

Compromís proposa treballar per a dotar a Xàtiva d’uns serveis socials a la mesura de les dimensions de la ciutat, amb el personal i pressupost necessari, que tinguen capacitat de treballar a peu de carrer i que vagen per davant de les necessitats: “els serveis socials municipals i la regidoria de benestar social han d’anar a buscar les necessitats allí on estan, no quedar-se al despatx esperant que els arriben els problemes”, situació que ocorre a hores d’ara per la manca de personal i “la manca de direcció política i iniciativa per part de la regidoria”. Suñer ha recordat que “a hores d’ara només hi ha una treballadora social i mitja, i són necessaris quatre”.

L’objectiu per a Compromís és evitar l’exclusió i la marginació i aconseguir per tant una ciutat més justa i solidària, i “això només es pot aconseguir estant a peu de carrer”. També ha afegit que “els serveis socials municipals no haurien de consentir que associacions de voluntaris com les que hi ha a la ciutat realitzen tasques que corresponen a l’Ajuntament”, el que suposa una deixadesa de funcions, segons la candidata d’aquesta formació. “Xàtiva actualment no disposa d’un sistema municipal de serveis socials. El PP ha defugit les seues obligacions en matèria social deixant-les en mans d’associacions que no tenen la funció de substituir la responsabilitat de l’Ajuntament en matèria de benestar social, i abandonant moltes persones a la seua sort i a la caritat d’associacions i particulars.” I ha posat com a exemple la devolució de diners concedits per la Conselleria per a Renda Garantida per l’eixida d’usuaris de la situació de necessitat, que podria haver-se aprofitat buscant altres persones, “segur que se’n trobaven, només cal veure les cues en algun dels llocs de la ciutat on es donen aliments.”

Suñer també ha afirmat que la millor protecció social és la creació de llocs de treball. Per això totes les iniciatives que proposa Compromís comporten, a més dels objectius propis de les mateixes, la creació d’ocupació, com poden ser les fortes apostes pel turisme, el comerç o la protecció de l’horta i els cultius propis i innovadors.