Obri una pàgina en la web per tal de recollir, valorar i votar propostes de la ciutadania
Des de Compromís Xàtiva han donat a conéixer els mecanismes de participació mitjançant els quals s’elaborarà el programa electoral de Compromís per a les eleccions municipals. Per una banda s’han format grups de treball amb diferents persones de dins i fora del col·lectiu de Compromís Xàtiva que estan recollint propostes i incorporant-les al programa, sempre tenint en compte les inquietuds i necessitats de tots els sectors de la societat xativina.
Els grups estan distribuïts per diferents àmbits i d’ells formen part persones especialistes que estan aportant idees que s’afegeixen a les propostes que sempre ha defensat Compromís en els diferents programes electorals i les que ha anat proposant al llarg d’aquesta legislatura. Cal destacar que moltes de les propostes que Compromís ha defès en les últimes conteses electorals continuen sent d’actualitat, «donat que el govern municipal del PP o bé no ha volgut o bé ha sigut incapaç de portar-les a terme».
Ara també es vol obrir la participació a qualsevol ciutadà o ciutadana a través de la pàgina web, en la qual s’ha obert una pàgina de participació per tal que la ciutadania puga deixar les propostes classificades per temes: economia, ocupació, educació, cultura, urbanisme, medi ambient, benestar, participació, política i llengua. A més tota la ciutadania pot valorar cadascuna de les propostes enviades segons el seu criteri, donant opció a triar les millors. Aquesta opció romandrà oberta fins la presentació del programa, ja prop de les eleccions, però continuarà més enllà de les eleccions per tal que des de Compromís s’escolten les propostes de la ciutadania en qualsevol moment, encara que la intenció és, en cas de governar, habilitar serveis semblants de participació des de l’Ajuntament.
També s’ha habilitat un horari d’atenció en el despatx de l’Ajuntament a la tercera planta pels matins, de dimarts a divendres, i en la seu del carrer Hostals els dimecres de vesprada de 18 a 20h, per tal que la ciutadania puga fer arribar les propostes personalment, o qualsevol informació que necessite del col·lectiu. A més, a través dels perfils en les diferents xarxes socials (Facebook o Twitter) i el correu electrònic es poden remetre missatges públics o privats per a qualsevol proposta o demanda.