Compromís vol que l’Ajuntament condemne les agressions feixistes a Benirredrà

Presenten una moció al ple instant la Delegació del Govern a que ordene investigar els fets i els esclarisca

El passat dissabte 17 de maig tingué lloc a Benirredrà la XXVI Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna, una festa en defensa de l’ensenyament en la llengua pròpia, organitzada per Escola Valenciana.

Per al mateix dia, al mateix lloc i a la mateixa hora, “en una mostra del que nosaltres considerem una greu irresponsabilitat, es va autoritzar per la Delegació del Govern una concentració del Grup d’Acció Valencianista, que es caracteritza per les seues protestes violentes i que ja comptava amb antecedents d’agressions a la comarca”, afirma la portaveu de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer.

Alguns membres del GAV va agredir una colla de menors que es dirigia al lloc de la Trobada, un dels quals va haver de ser atés d’una ferida al cap a l’Hospital de Gandia. Arran d’eixa agressió es van produir enfrontaments entre els participants en la concentració del GAV i un grup de jòvens que protestaven per la seua presència a la Trobada, alguns dels quals (estos sí) foren identificats per la policia. A l’endemà, un d’ells, un jove de Bellreguard fou detingut i acusat d’enaltir el terrorisme i incitar a la violència a través de les xarxes socials, en una actuació certament desproporcionada de la policia.

Suñer ha condemnat “qualsevol acte de violència o la incitació a la mateixa, vinga d’on vinga. I eixa és la qüestió que fonamenta la moció que presentem: la demanda de la mateixa celeritat i eficàcia que les forces de seguretat han emprat en recents actuacions per a tots els casos.”

Des de COMPROMÍS asseguren que no comparteixen «l’intent de criminalització de les xarxes socials ni l’interés del govern de l’estat en reprimir qualsevol mena de protesta social mitjançant, per exemple, la nova Llei de Seguretat Ciutadana, com tampoc justifiquem possibles reaccions violentes o amenaçadores que no tenen cabuda en un estat democràtic», però també afirmen que ens resulta sospitós i condemnable que totes les actuacions policials vagen en un mateix sentit. Així, per exemple, entenem que la Delegació del Govern té una clara responsabilitat en els fets ocorreguts a Benirredrà, per permetre la concentració, i que la policia allí present degué identificar i detindre els agressors dels menors.”

En la moció es demana la ‘condemna qualsevol acte de violència o qualsevol expressió d’incitació a la mateixa’, ‘les agressions efectuades a menors a Benirredrà en el marc de la Trobada d’Escoles en Valencià per part de membres del GAV’ i insta la Delegació del Govern a que ordene investigar els fets i els esclarisca.