Compromís remarca que “la possibilitat d’un grup parlamentari valencià ens situa davant d’un moment històric”

Des del grup afirmen que “encetem un procés molt important per al valencianisme, un acord ciutadà per al canvi que passa necessàriament per Madrid”

“Ja es nota l’olor a precampanya. Ja estan ací les eleccions on Compromís va a aconseguir un grup parlamentari propi”. Amb aquestes paraules va encetar la intervenció Àgueda Micó, secretària d’Organització de Compromís i membre de l’equip de direcció de la campanya per a les eleccions generals de desembre de 2015.

Àgueda Micó va explicar el manifest #éselmoment, una cord ciutadà pel canvi amb què “arribarem al 15% per cada circumscripció i aconseguirem un grup parlamentari valencià”.

La coalició que presentem es conforma amb gent afí a Compromís com són Podemos i els representants de la societat civil i cultural valenciana que han fet un pas endavant perquè consideren que és un moment històric per al valencianisme, com és el cas de l’actriu Rosana Pastor i l’expresident autonòmic Josep Lluís Albiñana”. Micó va acabar ressaltant les dos qüestions més importants que ens situen en el moment per al canvi ciutadà: l’experiència al govern valencià i ser l’opció que millor defensarà els interessos valencians a Madrid perquè “així ens veu la ciutadania segons les darreres enquestes del CIS, com la força política que millor representa i defensa els valencians i valencianes”.

El portaveu comarcal de Compromís, Nicolau Calabuig, va destacar que aquest acord ciutadà pel canvi és “l’aposta per vertebrar el territori valencià i la que millor representa els interessos valencians com ja vam deixar clar al resultat de les eleccions del passat 24 de maig, en què Compromís va ser la força més votada a la Vall d’Albaida”. Calabuig va posar com a exemple l’etapa, encara curta però intensa, del govern valencià, “on hem demostrat que es poden fer les coses d’altra manera i hem deixat enrere l’etapa d’obscurantisme del govern popular”.

Va tancar l’acte la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, qui va destacar la feina de Baldoví, el diputat a Madrid. “Amb Baldo soles mireu el que hem fet. Què no farem amb un grup parlamentari propi? És una oportunitat històrica, i ens ha de quedar molt clar que per a canviar certes coses a València, cal canviar-les primer a Madrid”.

Amb l’estil fresc que caracteritza la vicepresidenta de la Diputació de València, va acabar la seua intervenció: “arromanguem-nos a treballar perquè ara és el moment de canviar les coses. Encetem un procés molt important per al valencianisme, un acord ciutadà per al canvi que passa necessàriament per Madrid”.