Compromís reclama al ple el suport a la reforma del centre d’especialitats de Xàtiva

El grup exigeix que es recuperen els serveis perduts al centre sanitari

La portaveu de Compromís Xàtiva, Cristina Suñer, ha anunciat que el seu grup ha presentat una proposta per a ser debatuda en el pròxim ple de l’Ajuntament que demana el suport de tot el Consistori al manteniment del Centre d’Especialitats en la seua ubicació actual, al manteniment dels serveis i recuperació dels perduts i a la reforma integral del centre.

Com es recorda en la proposta, ja fa set anys que la demanda de tota la societat xativina de reforma del centre d’especialitats va ser reflectida en els pressupostos de la Generalitat, en principi amb només 50.000 euros, el que ja va ser criticat per Compromís per “insuficient” en aquell moment. “No implicava cap intervenció real sinó només el principi de la planificació del nou centre”, afirma Suñer.

Després, “dels diners consignats no es va saber res, i es va anar allargant la seua reforma fins a trobar-nos en que les inversions van acabar desapareixent dels pressupostos i la reforma es va quedar en el calaix”, remarca.

Al llarg dels últims anys els serveis han anat minvant sense que es produïra cap inversió en el centre, s’han perdut serveis que es prestaven per les vesprades com el servei de rajos i el d’oftalmologia i la manca d’inversió ha fet que el centre continuara el seu deteriorament.

Per a la portaveu de Compromís, “estem davant un degoteig constant de retalls de les prestacions, del personal, de mitjans, etc, fins que un dia, el que siga més propici (des del punt de vista electoral per suposat) a principi d’una legislatura qualsevol diran que el Centre es tanca, que els serveis estan tots coberts a l’hospital, que és una despesa innecessària, que la inversió per adequar-lo és massa gran, que el personal és molt costós, etc, una cosa semblant a Canal 9, i Xàtiva i els pobles de l’àrea de Salut haurem perdut el Centre de l’Espanyoleto”, denuncia Suñer.

Des de Compromís s’ha tornat a demanar aquesta reforma lligada al manteniment del centre en la seua ubicació, que fins i tot es va posar en dubte en algun moment del projecte de reforma, el que ja va denunciar la coalició. Des d’aquest grup consideren que la reforma integral del Centre d’Especialitats i el seu impuls en quant a prestació d’atenció sanitària “és un punt estratègic a nivell local pel dinamisme que suposa per a la ciutat en general i per a les zones de trànsit afectades en particular”.

Suñer destaca que és “imprescindible” el posicionament de tot el Consistori, i han traslladat la consulta a les Corts Valencianes per tal d’esbrinar quines són les intencions de la Conselleria.