Compromís presenta una proposta de pressupostos participatius

El grup encapçalat per Cristina Suñer proposa que els ciutadans trien un 25% de les inversions municipals

El grup municipal Compromís ha presentat hui en la Comissió d’Hisenda una moció per que s’adquirisca la modalitat de pressupostos participatius a Xàtiva.

La proposta de la formació encapçalada per Cristina Suñer insta a l’Ajuntament a preparar el terreny per a que els pressupostos de 2017 puguen incloure iniciatives fetes pels veïns i veïnes de la ciutat. “Des de Compromís creiem que cal avançar cap a una nova democràcia que tinga en compte la ciutadania d’una forma més constant per tal d’aconseguir unes polítiques més pròximes a la voluntat ciutadana i per fer de la política una activitat més propera a la ciutadania per això creiem en els pressupostos participatius”, ha dit Suñer.

Juntament amb la moció, presentada a tots els grups per que s’adherisquen, s’ha remés un esborrany de reglament on s’estipula que el 25% del capítol d’inversions es decidisca entre tots els xativins i xativines.

“Mitjançant este mecanisme de democràcia directa el que pretenem és que la gent participe en la construcció del seu poble, dels seus serveis, de les seues necessitats. A més -ha dit Suñer- este mètode de participació fomenta la transparència en la gestió i la implicació de la ciutadania en la presa de decisions i l’empodera a l’hora de prendre consciència de la rellevància de la política en el seu dia a dia”.

La resta de grups municipals no s’han pronunciat i han preferit estudiar la proposta abans de recolzar-la.