Compromís per l’Alcúdia de Crespins reclama la creació d’un banc de llibres

Recorden  a l’alcalde que els acords plenaris «són d’obligat compliment»

El grup Municipal Compromís per l’Alcúdia de Crespins denuncia que el Consistori no ha creat un banc de llibres solidari. «Manifestem l’incompliment per part de l’alcalde, Javier Sicluna i del seu equip de govern de l’acord adoptat en el Ple Ordinari del passat 2 d’agost de l’any 2012 a proposta del Grup Municipal Compromís i aprovat per unanimitat pel ple municipal; aquest acord suposava la creació d’un banc de llibres solidari per a tots els usuaris i les usuàries que ho necessitaren per motius econòmics i socials», assenyalen.

La situació econòmica provoca que el principi de curs escolar supose un excés en les despeses domèstiques per a moltes famílies, que amb els ingressos que tenen no poden fer front a la compra dels llibres de text per als seus fills i filles.

Des de Compromís recorden que en aquell ple municipal es va comentar que «era massa precipitat el portar-lo a terme per al curs 2012-2013. I en declaracions de la regidora d’educació en la comissió de Educació, festes i afers socials de 19 setembre de 2012 es va comentar que estaven avançades les converses amb les AMPAs dels diversos centre educatius i que el tècnic de la Generalitat s’havia compromés a aclarir la normativa reguladora».

Passat un any, critiquen des de Compromís, «no es té cap coneixement que s’haja portat a terme la creació d’aquest banc per al curs 2013-2014. I açò s’empitjora més encara amb la supressió dels abonaments de llibres per part de la Generalitat. En un context, on la situació actual per a les nostres famílies és més greu». És per això que el grup Municipal Compromís «lamenta profundament que aquestes mesures no es porten a terme després de tot un any on s’ha tingut temps suficient per a aplicar-se i no s’hagen realitzat per a solucionar els greus problemes econòmics que pateixen els veïns i les veïnes del nostre poble».

Finalment, recorden a Sicluna i a la seua corporació que els acords plenaris «són d’obligat compliment, que una vegada aprovats s’han d’executar i si no és així s’estarà cometent una injustícia social i un engany al poble; a mes, del delicte que es pot incórrer segons la legislació vigent en aquesta matèria», finalitzen.