Compromís d’Ontinyent celebra la gran participació a la vaga

Membres del grup de la Vall assistien a les concentracions i manifestacions a Ontinyent, Xàtiva, Alcoi, Alacant i València
Segons deia el secretari comarcal, Vicent Xavier Vila, es tractava d’una mobilització d’àmbit europeu que també va tenir lloc als països que, com nosaltres, estan patint les greus conseqüències de l’austericidi que ens imposen les polítiques de la troika: Portugal, Grècia, Itàlia, fins i tot França.
“Ha estat una oportunitat per plantar-nos i exigir una moratòria en el pagament del deute. Perquè les persones estan per davant dels bancs”, segons Vila.
Segons explicava el secretari comarcal: “la situació econòmica, social i laboral ha sobrepassat tots el límits, on s’està produint un retrocés sense precedents dels ‘Drets Democràtics’ assolits durant dècades a base de molt de treball, negociació col·lectiva i sacrifici per part dels treballadors i treballadores”.
Afegia el secretari que: “estem veient com les estructures bàsiques de l’estat del benestar estan sent erosionades i contrarestades per un pensament neoliberal que utilitza l’excusa de la crisi per arravatar drets i prestacions que estan situant a molts Estats del sur europeu, entre ells l’espanyol, en índex preocupants de pobresa i exclusió social”.
Assegurava que: ”Tot i que la dreta mediàtica diu que ha estat un fracàs manipulant les dades de participació, tot el món sap que han estat un èxit totes les manifestacions i concentracions que s’han fet arreu del País Valencià i l’Estat espanyol en el dia d’ahir, només cal veure les imatges de TV i les xarxes socials”.
Finalment, Vila va destacar que «les retallades constants i sistemàtiques, unides a l’afany dels governants de rescatar a la banca, destinant centenars de mils de milions d’euros, mentre abandonen a les persones, són la mostra d’un sistema decadent, sense solucions i amb la clara convicció de mantindre l’establishment del segle XX de les grans corporacions i lobbys”.