Compromís dóna el seu suport a Pep Gimeno

Des del grup recalquen que «hem d’estar orgullosos de tindre una persona com Pep que porta tota la seua vida dedicat a la recuperació de la cultura popular»

El col·lectiu de COMPROMÍS Xàtiva ha manifestat el seu suport al xativí Pep Gimeno davant de l’atac d’un grup de radicals. «Totes les valencianes i valencians, i especialment els xativins hem d’estar orgullosos de tindre una persona com Pep Gimeno que porta pràcticament tota la seua vida dedicat a la recuperació de la cultura popular, molta de la qual s’hauria perdut si no fóra per la seua tasca. És inconcebible que unes persones que s’autonomenen ‘valencianistes’ denigren la tasca i la persona de Pep Gimeno, i ho és especialment coneixent el seu caràcter afable, després i compromés amb la cultura i la llengua del País Valencià», assenyalen des de Compromís.

Aquest atac, que ha sigut rebutjat des de tots els àmbits del País, coincideix amb l’aprovació en la Comissió Sociocultural de l’Ajuntament de Xàtiva per unanimitat de la proposta a la Generalitat per a que li siga lliurada la distinció al mèrit cultural. «Esperem que d’una vegada per totes siga reconeguda a tots els àmbits la vàlua de Pep Gimeno i la tasca que ha fet, fa i farà per la recuperació del que signifiquen la nostra cultura, les nostres arrels i la riquesa de la nostra llengua», finalitzen.