Compromís denuncia els impagaments de la Generalitat

El grup afima que el Consell deu 80.000 euros a la residència «Corona de l’Estrela»

El regidor de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol ha denunciat el deute que té la Generalitat amb la residència d’ancians «Corona de l’Estrela» de Xàtiva, que ha portat a la direcció d’aquesta residència, pertanyent a l’associació ‘Lares’, sense ànim de lucre, a enviar una carta als familiars dels usuaris explicant la situació.

Terol assenyala que la Generalitat deu a Lares un total de 10 milions d’euros, donat que han rebut el pagament de les places des d’agost de 2011, i en concret, a la residència de Xàtiva se li deuen prop de 80.000 euros, el que dificulta molt el funcionament de la residència.

Des de l’associació s’han reclamat els diners a la Generalitat de diverses formes, «però no sembla que aquesta tinga intenció de pagar el deute». Per a Garcia Terol, “açò és una mostra que l’únic que vol la Generalitat és que aquest centre acabe tancant. Darrere d’aquests impagaments a associacions sense ànim de lucre, com aquesta associació o com Aspromivise, que es troba en una situació semblant, és la intenció del govern del PP de privatitzar tots els serveis públics assistencials, tancant tots els que són d’associacions sense ànim de lucre, i donar-los a empreses d’amiguets. L’obsessió del PP de traure rendiment dels diners públics a través d’empreses seues queda encara més clara quan no serveixen ni tan sols per a estalviar diners, doncs, per exemple, la Generalitat subvenciona amb 50 euros al dia una plaça en la Corona de l’Estrela, per davall del preu de cost, i a les empreses amigues, que es dediquen a traure benefici, els dóna quasi 70 euros.”

Garcia Terol ha conclòs que “al final resulta que serveis que haurien de ser públics i els han hagut d’assumir empreses sense ànim de lucre per voluntarisme, ho acabaran fent empreses privades per un cost major, el que fa que els empresaris que es mouen en l’òrbita del PP puguen traure benefici i de pas enxufar tots els qui ells vullguen”.