Suñer: “aquesta situació mostra la inoperància de l’equip de govern en gestionar l’activitat diària de l’Ajuntament”
Des de Compromís Xàtiva, remarquen que abans de Fira van saber pels mitjans de comunicació que durant els dies 16, 18, 19 i 20 d’agost, amb motiu de la Fira de Xàtiva, havia de quedar sense efecte l’ORA, “per un acord amb l’empresa”, segons va informar el regidor de seguretat ciutadana, Juan Antonio Vidal. La informació, a més d’arribar als mitjans de comunicació, no s’ha fet pública de cap manera, ni disposant cartells en les zones de l’ORA ni en els parquímetres, ni s’han tapat aquests ni s’han inutilitzat, “de forma que han continuat funcionant i expedint tiquets indegudament, i cobrant als usuaris, també indegudament la taxa que, en realitat no estava en vigor per als dies indicats”, afirma la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer.
Des de Compromís diuen que “no poden considerar una adequada informació les breus ressenyes inserides en alguns mitjans de comunicació, perquè tots els usuaris no són lectors habituals de la premsa diària.” Aquests fets han generat una situació de greuge a tots els usuaris que, sense tindre l’obligació, han abonat la taxa indegudament. Cal ressenyar que, després d’haver-se denunciat en les xarxes socials, el dia 20 continuaven funcionant els parquímetres, i són molts els ciutadans que han advertit els visitants que no s’havia de pagar.
Suñer afegeix que és necessari que des de l’equip de govern es solucione el greuge comparatiu, i a l’efecte, han demanat informació sobre quina ha sigut la recaptació de les màquines expenedores els dies de Fira i com s’ha informat la ciutadania.
Així mateix han comunicat que han presentat una proposta, que serà tractada en el ple de setembre, per tal que es requerisca a l’adjudicatària a consignar en l’Ajuntament la recaptació. També demanen que s’òbriga un període d’informació pública per tal que tots aquells usuaris que disposen dels tiquets justificatius de pagament de l’ORA durant els dies 16, 18, 19 i 20 d’agost de 2014, puguen requerir a l’Ajuntament de Xàtiva el seu reintegrament i s’òbriga un expedient informatiu per determinar la comissió de possibles irregularitats en la tramitació d’aquesta acció de govern.
Així mateix es sol·licitarà que, una vegada efectuades totes les devolucions sol·licitades pels usuaris, els saldos no reclamats pels usuaris i disponibles en la tresoreria municipal es destinen única i exclusivament a la partida pressupostaria destinada a atendre situacions d’emergència social. Suñer ha conclòs declarant que “la situació creada és una mostra més de la inoperància de l’equip de govern en gestionar l’activitat diària de l’Ajuntament.”
Ni un solo cartel en ningún parquímetro, indicando que la «ora» no funcionaba durante los días de feria.
Extraordinaria propuesta: que la empresa devuelva lo estafado y que se use para necesidades sociales.