Compromís demana que es revise la seguretat dels centres educatius de la nostra ciutat

Garcia Terol: “hi ha centres escolars de la nostra ciutat que estan patint les retallades en educació en qüestió de seguretat”

El grup polític Coalició Compromís de Xàtiva, demana en una moció que es debatrà aquest divendres que es revise la seguretat de tots els centres educatius de la nostra ciutat, exigeix la inspecció dels centres del nostre municipi i conèixer si algun dels nostres centres educatius està entre els més de 200 de tot el país que presenten deficiències.
Segons el regidor de Coalició Compromís, Joanjo Garcia Terol: “per culpa del PP, de gastar els nostres diners en obres faraòniques, moltes de les quals, o no tenen utilitat o ja estan patint desperfectes, s’han deixat d’invertir diners en les coses veritablement importants com és la seguretat dels nostres centres escolars. La conseqüència estan patint-la, diàriament,les nostres filles i fills, hi ha centres educatius que estan esperant una remodelació que no arriba perquè no hi ha diners, altres esperen subvencions per a poder arreglar alguns desperfectes que posen en perill la integritat dels seus alumnes”.

Des de Coalició Compromís, estan alarmats davant dels greus casos ocorreguts en alguns centres escolars en els darrers mesos i que segur aniran a més si no es posa cap tipus de solució. Les retallades en Educació estan posant en perill també la seguretat dels/les alumnes i del personal docent. Els casos de Santa Pola, Vila-real, València, Benidorm i Alzira en són una bona mostra. Ja no només es deteriora la qualitat en l’ensenyament, el propi estat del centres públics també són objecte de menyspreu i manca d’atenció per part de la Generalitat. La Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius.

Des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la Conselleria d’Educació, passen a ser del INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball). Segons Garcia Terol “volem saber si algun dels centres de la nostra ciutat es troba entre els més de 200 centres que presenten deficiències, acreditades pels inspectors. Hi ha centres vells en Xàtiva, que fa molt temps que havien de patir remodelacions i, fins i tot, alguns estan pendents de reparacions importants. El CIPFP La Costera té una farola a punt de caure en el pati interior del centre, s’ha enfonsat part del terra i la farola es manté perquè està lligada al sostre. Gràcies que és un centre on no hi ha alumnes que tinguen edat d’estar jugant en el pati perquè sinó ja hauria passat alguna desgràcia”.

2 comentarios sobre “Compromís demana que es revise la seguretat dels centres educatius de la nostra ciutat”

  1. en mes de traure-mos el diners en el negosi de la basura,de 900000 euros que pagavem abans ara en pagarem 2000000 de euros,eixe 1100000 que ens volen robar a tots que els invertisquen en la educacio i en la poblacio i en abaixa-mos els impostos i que ens pressionen menys fiscalment,que ja anem massa ofegats,que al final es tot pagar i menys menjar.

  2. Si en vez de robar se hubiera gastado mejor nuestro dinero ahora no estariamos en esta situación. Nunca mas PPSOE… Ahora a ver a quien votamos…

Los comentarios están cerrados.