Compromís demana que es mantinga l’Alaris

Afirmen que ‘no tot el món pot pagar un viatge de 160 euros«

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la supressió de viatges Madrid-València en l’Alaris, “és un error i una discriminació per a moltíssimes persones que no poden permetre’s el luxe de pagar 160 euros per anar i tornar a Madrid, quan amb l’Alaris eixe bitllet val 95,60 euros”.

Des de Compromís, a més, han mostrat la seua preocupació perquè tot apunta a que l’Alaris acabaran desapareixent i prova d’això “és que l’ajuntament de Xàtiva ha demanat no es suprimisca eixe servici perquè deixarà sense connexió amb Madrid a les comarques centrals valencianes i nosaltres, des de Compromís, també anem a presentar una proposició no de llei perquè Corts demanen el manteniment d’eixe tren, amb estació a Xàtiva com fins ara”.

Morera ha recordat que, a més de ser car, “l’AVE des de Motilla del Palancar fins València continua sense tindre una declaració d’impacte ambiental i per això crida l’atenció que Alarte comence a fer la seua particular campanya electoral venent una cosa que està mal feta”.

Per altra banda, Morera també ha recordat que el seu grup és el que ha defensat en les Corts que s’estudie un altre traçat de l’AVE València-Castelló, “perquè tinga el menor impacte possible en l’Horta Nord, el Camp de Morvedre i la Plana. Necessitem infraestructures que ens comuniquen i que, al mateix temps, siguen respectuoses amb l’entorn, amb el pasaitge, amb l’economia i amb la gent i això els mitjans tècnics d’avui en dia ho permeten”.