Compromís demana depurar responsabilitats en Bankia

Cristina Suñer: “No es poden donar 23.000 milions d’euros a una entitat en fallida sense demanar responsabilitats mentre es fan retalls en serveis bàsics”

El grup municipal BLOC-Compromís de l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat una moció en la que sol·licita al ple de l’Ajuntament que inste les Corts Valencianes i el Congrés dels Diputats a crear sengles comissions d’investigació que depuren responsabilitats en la gestió de Bankia, que l’ha portada a la situació actual.

En la moció es recorda l’opacitat amb la que el govern de l’estat està actuant en la crisi de Bankia i es destaca que gran part de la societat considera una injustícia que «es donen tants diners a la banca mentre es retalla en educació i sanitat i mentre els bancs rescatats estan provocant desnonaments a ciutadanes i ciutadans per no pagar les seues hipoteques«.

I també s’argumenta des de Compromís que «considerem completament injusta aquesta situació i creiem que abans de veure quin ha de ser el model per garantir els estalvis de milers de ciutadanes i ciutadans, entre ells moltes xativines i xativins que han tingut en Bancaixa la seua principal entitat durant molts anys, s’han de depurar responsabilitats, fins i tot penals si calguera, com han fet alguns països com Islàndia. Creiem que senyors com José Luis Olivas i Rodrigo Rato, a més de totes i tots els qui han sigut responsables de la situació, no poden quedar impunes, més encara quan es planteja reflotar l’entitat amb els diners de totes i tots els ciutadans de l’Estat», denuncien.

En la moció es demana, a més, que el Consistori exigisca la dimissió de tots els consellers i conselleres de Bankia, que han sigut responsables de la situació, sense cap indemnització i tornant els diners que han rebut des que foren nomenats; i que s’ajorne el rescat de Bankia fins que no es depuren les responsabilitats de la fallida i es determine de manera independent quin és l’ajut necessari per a garantir els dipòsits dels inversors però no els negocis ruïnosos dels que haurien de ser responsables exclusivament els seus promotors.

Per a Cristina Suñer, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, “no es poden donar 23.000 milions d’euros a una entitat en fallida sense demanar responsabilitats, mentre es fan retalls en serveis bàsics. L’estat ha de garantir els estalvis de la ciutadania, però no pot destinar els diners de totes i tots a tapar els negocis ruïnosos d’uns quants. És imprescindible que isquen a la llum tots aquests negocis i les inversions en obres megalòmanes caprici dels governants, per tal que no torne a passar que una entitat que hauria de ser un impuls a l’economia s’haja tornat en la font de diners d’uns polítics que només han pensat en el seu benefici en lloc de en el de tota la ciutadania”, recalca.

 

Foto: http://img.elblogsalmon.com/2012/05/bankia1.jpg