Suñer: “No anem a prendre part en un acte dissenyat per a lluïment només dels diputats del PP i a més amb un senyor com Cotino que fa un reglament per a censurar la llibertat d’expressió en les Corts Valencianes”
La portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha lamentat «la utilització partidista per part del PP «dels actes del dia del llibre, amb la presència del president de les Corts Valencianes, Juan Cotino en l’acte de la lectura continuada i la resta d’activitats del matí del dia 23. Per a Suñer, “el PP de Xàtiva ha transformat una vegada més un acte que hauria de ser de tota la societat xativina en un acte de lluïment i de propaganda del seu partit, fent que Rus, M. José Masip i el president de les Corts, Juan Cotino signen exemplars de la Constitució Espanyola de 1812 a tots els participants. A la resta de partits ni se’ns ha informat correctament, tan sols se’ns va enviar un sms el divendres a les 14h per tal que passàrem a pel text de la lectura i ens hem hagut d’assabentar del contingut dels actes pels mitjans de comunicació. També és lamentable que venint el president de les Corts Valencianes a Xàtiva no es done l’oportunitat de participar a l’acte a altres diputats de la comarca que no siguen del PP, de fet el diputat de Compromís i veí de Canals, Fran Ferri ens ha fet saber que desconeixia completament la celebració de l’acte. Tot açò no ens estranya gens venint d’un senyor com Juan Cotino, que és el responsable de l’elaboració d’un reglament per a imposar la censura en les Corts Valencianes dient a les diputades i els diputats quines samarretes poden portar i quines no, o del nostre alcalde, tan acostumat a actes fets només per a satisfer la seua ànsia de lluïment i la seua megalomania”.
Per altra banda, la portaveu de BLOC-Compromís ha lamentat també que «es desvirtue el sentit del dia del llibre, i es mesclen aquests actes amb la celebració del bicentenari de la Constitució Espanyola de 1812». Per a Suñer, “aquest dia s’haurien de fer actes de consens que fomentaren el gust per la lectura com a mitjà per fomentar la cultura i lluitar contra totes les formes d’intolerància, i el PP els transforma una vegada més en actes propagandístics. És un dia per a recordar i impulsar l’obra de tants escriptors i escriptores valencians dels que ens hauríem de sentir sempre orgullosos, per a recolzar la lectura especialment en la nostra llengua, que necessita sempre del suport de les institucions per la seua indefensió front a les grans editorials en castellà, i per exemple, enguany es perd l’oportunitat de recordar l’obra de Joan Fuster quan es fan 40 anys de la publicació de ‘Nosaltres els Valencians’, com sí fan altres poblacions veïnes com Ontinyent”.