Compromís de Xàtiva critica el funcionament de la teleassistència

Díaz: “Aquest servei ha de ser un dret de qualsevol persona que el necessite, no un favor que dóna la Diputació”

La secretària d’igualtat i polítiques socials del BLOC-Compromís de Xàtiva, Maite Díaz, ha qüestionat que es faça publicitat de les empreses que ofereixen la teleassistència a totes les persones que demanen aquest servei. El servei de teleassistència està cobert per la Diputació de València a totes les persones majors que el demanen, que el poden sol·licitar a través dels serveis socials de l’Ajuntament de Xàtiva.

Díaz afirma que és un servei universal per a totes les persones que tinguen més de 65 anys i visquen soles o passen soles la major part del dia, «però sembla que la gran demanda que es produeix unida a la manca de pressupost impedeix que s’atenguen amb suficient rapidesa totes les sol·licituds«, assenyala. De fet la regidora de serveis socials de l’Ajuntament de Xàtiva va reconéixer en comissió que hi ha a Xàtiva «una llista d’espera d’unes 90 persones, la major part de les quals van fer la sol·licitud en 2011″. Díaz ha fet saber que “pel que sembla, en serveis socials tenen instruccions de donar un llistat de les empreses que presten el servei junt amb el seu cost, per si la persona que ho demana no vol ‘esperar-se’ que se li concedisca el servei, cosa que és del tot punt incorrecta, ja que no es pot cobrir la manca de capacitat dels serveis socials de la Diputació fent publicitat de les empreses de teleassistència”.

Díaz agrega que la manca de criteri arriba al punt que sembla que es prioritzen alguns casos per davant d’altres, sense atendre a la baremació que s’hauria de produir segons la normativa del servei, “el que deixa ben clar quina és la manera de treballar en la Diputació: es posa en marxa un servei sense saber si es tindrà la dotació econòmica suficient per atendre’l, dotació que segur que arribaria si es prioritzaren les despeses i es considerara imprescindible un servei com aquest”.

 

Foto: http://www.radiorioja.es