Compromís critica que el PP haja rebutjat inversions importants per a La Costera

Suñer: “Els diputats Rus, Masip i Giner han estat entre els que han votat en contra d’aquestes inversions”

Compromís ha informat que els diputats de la comarca de la Costera a les Corts Valencianes, (Alfonso Rus, Mª José Masip i Fernando Giner), han estat, entre d’altres, els encarregats de rebutjar les esmenes als pressupostos de la Generalitat elaborades per Compromís de la Costera, esmenes a les que sí ha votat a favor Fran Ferri diputat de Canals per Compromís.

Cristina Suñer, portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, assenyala que s’han rebutjat expressament les següents iniciatives: Foment de l’ocupació: dotació pressupostària per al foment de l’ocupació en la Costera i la Ribera, construcció de la Via Verda Xàtiva-Manuel; actuacions de reposició de la capa forestal en el sòl públic afectat per incendis en la Costera. Transferències Corrents: pla d’ajudes a propietaris de sòl forestal afectats pels incendis d’aquest estiu; pla d’ajudes als propietaris de conreus afectats pels incendis de l’estiu. Inversió: dotació pressupostària per al foment del desenvolupament turístic en zones d’interior, construcció de la Via Verda Xàtiva-Manuel; millores de connectivitat en municipis de la Costera, obres de millora de la carretera Xàtiva-Barxeta, tram Lloc nou d’En Fenollet – Barxeta; millores de connectivitat de les comarques de la Costera i la Safor (Valldigna), obres de millora i condicionament de la carretera Barxeta – Simat de la Valldigna; connectivitat ferroviària de rodalies de la Costera; restabliment de les rodalies la Font de la Figuera-Xàtiva-València; connectivitat ferroviària de les rodalies de Xàtiva (Xàtiva-la Font de la Figuera, Xàtiva-Alcoi, Xàtiva-València).

Per altra banda, desde Compromís, és considera significatiu que enguany el PP no ha informat dels recursos que el govern valencià destinarà a la comarca, cosa que fan pensar que són nul·les. Cristina Suñer ha declarat: “Sembla que el poder dels diputats del PP de la Costera ja s’ha acabat, o senzillament que només els interessa com pujar i col·locar-se abans que les necessitats dels pobles de la comarca. Demandes tan velles com la millora de les connexions de Xàtiva amb la Valldigna i la Safor o la recuperació del tren de rodalia amb la Font de la Figuera no els importen a Rus, Masip i Giner, ni tampoc cap altra, doncs no ens han fet saber cap projecte del PP per a la comarca que no siguen retallades», ha finalitzat.