Compromís critica el viatge a Itàlia per a sis joves organitzat pel Consistori

Garcia Terol: “És una manca de respecte a la ciutadania que es gasten els diners en un viatge amb els problemes que té la joventut xativina”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, ha denunciat que l’equip de govern del PP ha utilitzat un programa subvencionat per l’Institut Nacional de la Joventut, anomenat «Juventud en acción», per organitzar un viatge a Itàlia «en el que han participat joves pròxims a l’entorn del PP, algun d’ells fins i tot, pertanyent a l’estructura organitzativa de les joventuts del partit», asseguren.

Segons les informacions a les que ha tingut accés el grup polític municipal de Compromís, l’Ajuntament de Xàtiva es va adherir a aquest programa, en el que havien de participar 6 joves xativins, 6 d’una associació empresarial d’Algemesí i 12 italians. El programa comptava amb una subvenció de 26.700 euros amb els quals es costejaria el viatge, les activitats i la posterior trobada a Xàtiva on acudirien els joves italians, «subvenció que a hores d’ara encara no ha sigut abonada, per la qual cosa l’Ajuntament de Xàtiva va haver d’avançar 4.900 euros per al viatge efectuat a la regió de Reggio Calabria, on van viatjar del 9 al 13 d’abril els sis joves, dos xiques i quatre xics, acompanyats d’una persona treballadora de l’Ajuntament», afirma el regidor. Garcia Terol va preguntar en el ple passat sobre aquest viatge i el mètode de selecció dels joves participants, i després va demanar la informació per escrit davant la manca de concreció de la resposta en el ple.

En la passada comissió sociocultural, la regidora d’Educació va explicar que els joves participants havien sigut escollits entre els voluntaris que s’havien presentat a “Carrers d’Art”, i que la possibilitat de presentar-se voluntari s’havia anunciat a la web i en mitjans de comunicació. Però la comunicació que es va fer tan sols feia esment que els joves que es presentaven podien participar opcionalment en un “Projecte Educatiu Europeu”, sense parlar de cap viatge, i fins i tot donava de termini fins el 10 d’abril quan el viatge començava el 9, recorda Garcia Terol.

Segons el grup Compromís, la regidora va reconéixer en la comissió sociocultural que, dels 19 voluntaris de “Carrers d’Art”, tan sols 8 eren menors de 30 anys, requisit indispensable per a participar en el projecte, i dos no tenien possibilitat d’efectuar el viatge. Així mateix en tota la documentació a la que ha tingut accés el regidor, «només hi ha un informe, fet amb motiu de la sol·licitud del regidor, que diu quins joves han viatjat, sense que conste que compleixen les condicions per a participar en el projecte, estar aturats o ser immigrants, de fet aquesta última no la compleix cap dels participants, i només es diu que han de ser estudiants o tenir estudis, condició contradictòria amb les bases del projecte que parlen d’inclusió de joves independentment de la seua formació acadèmica, social i cultural”, manifesta.

El regidor de Compromís considera que “és una manca de respecte a les xativines i xativins que es dediquen diners de la ciutadania, pague l’INJUVE o pague qui pague, i les hores dels treballadors de l’Ajuntament o els mitjans del mateix, a organitzar un viatge a Itàlia en el que només poden participar sis persones, quan la gran majoria dels joves de Xàtiva es troben sense faena, sense oportunitats i sense ofertes interessants des de les administracions, tant per a oci com per a formació. I encara és més insultant que la publicitat es faça amb la boca petita i només s’assabenten persones afins al Partido Popular, que confon, una vegada més, les institucions amb la seua propietat”, finalitza el regidor.

10 comentarios sobre “Compromís critica el viatge a Itàlia per a sis joves organitzat pel Consistori”

 1. Era más que evidente..los que se han ido de viaje pertenecen a las nuevas generaciones del PP..A la próxima disimularlo un poco más. Con la juventud preparada que hay en Xàtiva…Sin comentarios

 2. Dir que no tots els que van anar son proxims al PP , que les dates es van canviar en 3 dies d’antelacio degut a un canvi des de Italia (amb els maldecaps de canviar dies de treballs i estudis), que si que hi havien inmigrants en el grup i que dels que van anar de Xàtiva, la majoria, va complir amb el voluntariat de Carrers d’Art, projecte que va cridar molt l’atenció dels italians i del qual volen informació quan vinguen ells aci.

 3. quexar-se ??? jo soc un jove socarrat menor de 30 anys, soc estudiant i no tinc feina, i m’acabe d’enterar d’aquest programa de «estudis» … Que poca vergonya, conforme estem… i amb tots els casos corruptes que emana aquest partit encara ho fan descarat i tot.. Tot el poble coneix de les artimanyes que gasta aquest partit a l’hora de «seleccionar» gent tant com per a treballar, o disfrutar de ajudes i oportunitats com aquesta… UNA POCA VERGONYA ES LO QUE ES ! Aço no pot quedar aixi …

 4. El que es una manca de respecte es parlar sense tindre ni idea com ho ha fet aquest grup…. ni acerten al dir que sols anava gent del Partido Popular com ell diu ni anaven sols espanyols, ni anaven de turisme…. al desinformació que tenen al respecte es tan gran que no donen ni una informació certa… Vergonyós es no veure en aquesta una iniciativa positiva la de obrir enllaços de futur amb altres paissos… en fí, critica destructiva que no sa ni de preocupar en contestar ningu amb un poc de coherència… la que ells no tenen

 5. La verdad es que en ese intercambio la imagen de Xàtiva habrá quedado a la altura del betún..dadas las pocas «luces» de algun@s de l@s que enviaron…y que todos conocemos.

 6. Només informar-vos que nosaltres tenim la llista dels que van anar, en ella no hi ha immigrants i sí persones del Partido Popular, però no la fem pública per respecte. I si voleu propostes i treball podeu veure el nostre programa electoral i les propostes que hem fet al ple de l’Ajuntament, algunes de les quals han sigut aprovades per tots els grups. I estem oberts a informar-vos quan vullgueu.

 7. Joanjo, criticar por criticar es lo que haces, cualquier movimiento del grupo que gobierna en el ayuntamiento al que perteneces. Seguramente ningún joven de su partido se presente de voluntario para ayudar a ninguna iniciativa o actividad propuesta por el PP de Xàtiva.
  Señor Josep, dudo que usted conozca, ni sea nadie para hablar de las «luces» que tienen otras personas. Guarda respeto.
  Saludos.

 8. Pues lamento no estar de acuerdo con usted eminencia. Y señor Joanjo, porqué critica de forma pública este tema, y después en el pleno del ayuntamiento, que es donde realmente tiene que sacar estos temas, no dice nada… ¿esta es la política que hace usted?. La izquierda de Xàtiva tendrá muchas luces de forma individual (según Josep) pero es ineficaz y pobre en su conjunto… Una lástima.

Los comentarios están cerrados.