Compromís celebra les primàries a les Corts Valencianes i a l’Ajuntament de Xàtiva

721 persones votaran en la mesa de Xàtiva a les primàries autonòmiques, i d’elles 636 a les locals en la votació que es farà per internet els dies 28, 29 i 30, i a la seu del carrer Hostals el dissabte 31 de 11 a 20h

Aquesta setmana se celebren les primàries de Compromís que escolliran les candidatures a les Corts Valencianes, i en el cas de Xàtiva i altres poblacions, a l’Ajuntament. En les votacions a les Corts, les persones inscrites hauran de votar la candidatura a la presidència, a la que només s’ha presentat Mònica Oltra, la candidatura a cap de llista per València, a la que només s’ha presentat Enric Morera, i la resta de la llista per València, en la qual es trien 28 llocs. A la llista es presenten 38 persones, i en la votació s’ha de votar un mínim de 7, sempre el mateix nombre de dones que d’homes o com a màxim, un de diferència. Per a les votacions la candidatura municipal, s’ha de votar la candidatura a l’alcaldia, a la que només es presenta Cristina Suñer, i la resta de la llista, a la que s’han presentat 13 persones. En aquest cas, el reglament indica que s’ha de votar un mínim de 4 persones, i també de forma paritària.

Després de tancar el període d’inscripció, 681 persones s’havien inscrit per a votar a Xàtiva, que sumat a les persones de pobles pròxims fa un total de 721 persones que hauran de votar en la nostra ciutat. D’elles, 636 tenen dret a votar a la llista local per ser residents a Xàtiva. A la comarca de la Costera també hi ha meses electorals en les poblacions de Canals, l’Alcúdia de Crespins i la Font de la Figuera.

La votació es podrà fer per internet els dies 28, 29 i 30 d’aquesta setmana. Totes les persones inscrites, militants, simpatitzants i ciutadans inscrits, rebran un correu electrònic amb un enllaç per a poder votar. Una vegada feta la votació, que no serà vàlida fins que no es complisquen els requisits de paritat i mínim de persones, es rebrà un sms al mòbil proporcionat en la inscripció amb un codi que s’haurà d’introduir en la web per a validar la votació. Les persones que no voten per internet ho podran fer el dissabte 31 a la seu del carrer Hostals amb horari d’11 a 20 hores. La votació autonòmica es fa separada de la local, i per tant es podria votar a una per internet i a l’altra de forma presencial. Una vegada efectuat el recompte els resultats es publicaran en la web de primàries, i posteriorment es ratificaran en assemblea.

Des de COMPROMÍS han valorat molt positivament la gran quantitat de persones inscrites per a votar i han cridat a la participació per qualsevol dels mitjans.