Compromís Canals critica que l’Ajuntament no fixe com a festiu el dia de sant Antoni

L’Ajuntament canvia el tradicional dia de festa del calendari i fixa enguany com a festiu local el dia 16, dia de la Foguera

Compromís per Canals manifesta el seu desacord amb la modificació que l’Ajuntament ha realitzat en el calendari local respecte als dies festius laborables. Concretament, Compromís critica que l’Ajuntament haja canviat la data del tradicional dia de festa major de la localitat, el dia 17 de gener, dia del patró sant Antoni abat. I és que l’equip de govern (PP) ha proposat per a enguany fixar com a dia festiu local el dia 16 de gener, dia de la Foguera.

Per a Compromís, cal respectar la tradició i mantenir com a festiu el dia del patró perquè tots els ciutadans el puguen celebrar, ja que és un dels més importants de l’any per als canalins. Amb la modificació realitzada per l’Ajuntament, en canvi, s’està perjudicant una part important de la població, concretament els comerços i els seus treballadors. Enguany el dia 17 és dissabte i, malgrat ser festa major, els empleats dels comerços hauran de treballar i a més no podran disposar de dos dies seguits de festa, cosa que des de Compromís considerem inacceptable.

La proposta del PP de passar el dia festiu laborable al dia 16 ha estat tractada al ple de l’Ajuntament, on únicament Compromís s’ha oposat al canvi, mentre que Gent de Canals i PSOE han optat per l’abstenció.