Commemoració dels 150 anys del tren Carcaixent-Dénia

Els ciudadans podran gaudir aquest diumenge d’una ruta senderista

Enguany es commemoren els 150 anys de la posada en funcionament de la línia de ferrocarril entre Carcaixent i Gandia, que més tard arribaria fins a Dénia.

Per això, l’Associació Cultural del Ferrocarril Valencià (ACFEV) i “Carcaixent m’agrada” coorganitzen una ruta senderista per tal de conèixer part del trajecte, concretament el tram entre l’estació de la Barraca d’Aigües Vives i l’estació de la Valldigna, que donava servei als pobles de Benifairó i Simat.

L’eixida serà aquest diumenge 30 d’abril i ha generat gran expectació, de manera que totes les places ofertades ja estan cobertes.

El camí que es recorrerà s’ajusta al màxim a l’antic traçat de la via del tren, que recorria la vall d’Aigües Vives entre tarongers fins arribar a la zona del Portitxol, on es conserven les restes més importants de la infraestructura ferroviària: la trinxera i les antigues quadres per als cavalls que estiraven dels vagons en la primera època del trenet. I és que no s’ha d’oblidar que als inicis, aquest ferrocarril funcionava amb tracció animal.

La passejada serà guiada per membres de l’ACFEV, que explicaran les característiques tècniques de la línia i la seua història. A més, com ha passat amb altres eixides, es comptarà amb els comentaris d’algunes persones vinculades directament al trenet que contaran als assistents la part més humana del seu dia a dia.

La ruta, a més de l’interés ferroviari, té un alt valor paisatgístic amb vistes precioses i quasi desconegudes de la Serra de les Agulles, el Mondúber, la vall d’Aigües Vives i la Valldigna.