Comencen a Ontinyent les obres que recuperen l’antiga seu de Paduana com a edifici residencial

L’actuació es perllongarà durant prop de dos anys i suposa una inversió superior als 1’7 milions d’euros

La recuperació de l’ús de l’històric edifici d’oficines de l’empresa Paduana d’Ontinyent està més prop de fer-se realitat, després que l’empresa local Construcciones Mancebo González, S.L. haja començat les obres. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava l’edifici acompanyat per la Regidora de Territori, Rebeca Torró, per tal de lliurar el document de la llicència d’obres a l’empresari Eleuterio Mancebo.

Durant la visita, l’Alcalde ha destacat la importància de l’obra “especialment per tres motius: en els temps que corren no sol ser habitual lliurar una llicència d’obres per a una inversió de més de 1’7 milions d’euros; l’actuació va a recuperar un edifici històric en un enclau molt important; i constata el compromís de l’Ajuntament de recolzar en tot allò que puga a la gent que tinga ganes d’emprendre i generar activitat econòmica”, manifestava.

L’antic edifici d’inspiració modernista de Paduana, ubicat a la cèntrica Plaça de la Concepció, data de l’any 1919, i la seua façana està protegida i declarada com a Bé de Relevància Local. L’edifici es trobava en molt mal estat després de la demolició de l’antiga fàbrica tèxtil, raó per la qual la família propietària va haver de cobrir tota la seua façana amb una malla de protecció per evitar la caiguda de despreniments a la via pública.

A finals de l’any passat l’empresa constructora va adquirir el solar, realitzant-se des d’aleshores els tràmits necessaris per a iniciar l’obra, uns tràmits que Mancebo destacava que “han estat molt ràpids gràcies a la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent, al qual hem d’agrair el seu interès”, assenyalava. Mancebo destacava la seua “gran satisfacció per poder no sols mantenir els llocs de treball de la nostra empresa, sinó contribuir a donar a moltes altes empreses conservar els llocs de feina i fomentar l’activitat econòmica a la ciutat, ja que van a fer falta llanteners, electricistes, etc”.

L’arquitecte Manuel Ramos explicava que l’actuació, que es perllongarà durant aproximadament dos anys, contempla la creació de 19 habitatges en tres plantes (6 dels quals seran àtics), 5 locals comercials, i una soterrani de nova creació amb una vintena de places d’aparcament. Les obres tindran una especial cura amb la façana, sobre la qual s’estan muntant bastiments per reforçar-la durant les obres, conservant-se també altres aspectes de l’edifici com els torreons o la volumetría del vestíbul. L’empresa està gestionant la consecució de la classificació energètica “A” per a les vivendes, que han estat venudes en la seua majoria de manera prèvia a l’inici de l’actuació, quedant només tres a la venda a hores d’ara.