Comença un Cicle de concerts d’hivern emmarcats dins del “Cursos de música d’Albaida”

Aquest dissabte, 28 de gener, a les 19h comença, al Conservatori d’Albaida, concretament a la Sala d’Audicions, el Cicle de concerts d’hivern dels “Cursos de música d’Albaida” 2012 amb un concert de piano que interpretar els músics Lucia Garcia Enrique-Tarancon i Pablo Alarma Piñon.

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Cultura i de Javier Esplugues, veí d’Albaida i catedràtic – professor del Conservatori Superior de Música de Castelló, vol apropar a les veïnes i veïns d’Albaida la qualitat musical d’aquells professionals que estan acabant els seus estudis superiors i que son veritables joies de la música.

El cicle es divideix en tres concert, el primer es realitzarà aquest dissabte i els altres dos seran els dissabtes 11 i 18 de febrer. En aquest cas intervindran, d’una banda, la pianista Lucia García Enrique-Tarancón que interpretarà dues obres d’Albeniz, concretament Almeria i Triana, i una obra de Liszt, Balada núm.2; i d’altra banda, el pianista Pablo Alarma Piñón que interpretarà l’obra Carnaval Op.9 de Schumann i l’obra Estudio Trascendental núm. 6 “Visión” de Liszt.

Lucia Garcia va començar els seus estudis a l’escola municipal de música “Dr Pinazo” de Godella. En l’any 2002 entra al conservatori de grau mitjà de Moncada on realitza els seus estudis de piano amb Cristina Tormo Soriano i Noemí Pérez. Actualment forma part d’un trio format amb dos clarinetistes i des del 2008 estudia al Conservatori Superior de Castelló, on porta a terme els seus estudis de piano a la càtedra del professor i pianista Javier Esplugues, realitzant, actualment, l’últim curs de la carrera de piano.

Per la seua banda, Pablo Alarma Piñon va realitzar els estudis de grau elemental i mitjà en les especialitats de piano i violí al conservatori d’Onda. Posteriorment ha realitzat diferents cursos de formació i ha rebut diverses lliçons magistrals. Actualment es troba acabant els seus estudis superiors en l’especialitat de piano al Conservatori Superior de Música de Castelló baix la càtedra del professor Javier Esplugues. És professor de piano i solfeig a les escoles de música de Sueras i Ribesalbes, a Castelló, i ocupa el primer faristol de violí 2on en l’Orquestra Simfònica Umsco.

Per a Lucia Company, Regidora de Cultura “és un plaer poder gaudir a Albaida de la música d’aquestes dues joves promeses del piano. La situació econòmica de l’Ajuntament no ens permet realitzar moltes activitats culturals, així que, amb la contribució d’aquests artistes i sobretot, gràcies a la col·laboració de Javier Esplugues, volem apropar la música clàssica a la ciutadania d’Albaida amb un cost cero”.