Cinc usuaris del centre ocupacional d’Ontinyent participen a Atenes als Jocs Mundials d’Estiu Special Olympics

Un total de cinc usuaris del Centre Ocupacional d’Ontinyent han participat amb bons resultats a l’edició d’enguany dels Jocs Mundials d’Estiu “Special Olympics” celebrats a Atenes del 25 de juny al 4 de juliol, que van comptar amb la participació de 7.000 esportistes de 180 països. Els usuaris del centre ontinyentí van ser els únics valencians a la delegació espanyola, integrada per 140 persones, entre esportistes i acompanyants.

La directora del centre, Susi Torró, que també va formar part de l’expedició com a acompanyant, explicava que “l’experiència va ser molt gratificat per a tots” i els participants van obtenir el següents resultats: Per una banda, David Moreno Lurbe va competir a l’hípica, obtenint dues medalles de bronze a les modalitats d’equitació anglesa i “working trails”. Per altra, els altres quatre usuaris desplaçats fins la capital grega van competir en diferents categories de les proves de 200 i 500 metres de cursa en kayak, obtenint Alejandro Vidal Pastor dues medalles de plata; Silvia Nadal Mínguez una medalla de plata i una de bronze, Gemma Vañó Botella dos bronzes, i Diego Martínez Pastor altres dues medalles de bronze.

Segons Susi Torró, “participar en aquest tipus d’esdeveniment esportiu implica un gran esforç per part de pares, professionals, i els propis esportistes, però la recompensa que reben és molt gratificant perquè independentment de les fites esportives aconseguides, els permet conviure durant 15 dies en un país que desconeixien i amb gent de tot el món”.

Els usuaris del centre ocupacional porten tres anys practicant esports aquàtics a les “Escoles de la Mar” de Burriana, i altres dos acudint regularment a practicar hípica al “Mas de Xetà”, activitats que els han servit per rebre la formació necessària per a participar en estos jocs esportius mundials. Està previst que els usuaris del centre que van participar als jocs d’Atenes siguen rebuts a l’Ajuntament d’Ontinyent la propera setmana.