Cerdà: ‘S’han gastat ja 8.000 euros en canviar pilons per no tenir un sistema adequat’

Tancament nucli antic XàtivaEl caos s’imposa en la restricció del trànsit al nucli antic per no haver planificació ni normativa‘, asegura Cerdà.

El portaveu del PSPV a l’ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha qualificat com un “caos” l’actual gestió del sistema de restricció del trànsit al nucli antic ‘perquè no hi ha cap planificació adequada del sistema, ni una normativa a la que es pugen atendre els veïns per poder circular‘. Cerdà afegeix a més que la mala gestió del govern del PP està sagnant les arques municipals i afirma que ‘s’han gastat ja 8.000 euros en canviar pilons per no tenir un sistema adequat i ara s’haurà de fer una nova inversió per tal de millorar els sistemes de comunicació que no funcionen‘.

El líder socialista xativí afirma que per executar un pla com este ‘no cal tan sols fer com el PP: dir que es farà i apanyar-se com siga”, sinó que el que cal és “un sistema racional i ben estudiat de primera hora‘. Així el regidor afirma que el govern de Rus ‘no ha tingut cap criteri concret i s’ha anat improvisant a cada moment‘ la qual cosa suposa ‘un caos per als veïns i un malbaratament continu dels diners públics‘. Cerdà acusa al PP de que ‘no paren de fer i desfer perquè no hi havia una planificació seriosa‘, lamentant d’esta forma que ‘els continus canvis signifiquen més i més despesa de diners‘.

Roger Cerdà critica que a més d’instal·lar un sistema “caòtic” els veïns ‘tampoc tenen cap tipus d’informació, no hi ha una normativa per conèixer qui pot accedir amb permís, els horaris o condicions d’ús‘ perquè no hi ha cap reglamentació que ho regule. A més ‘no funcionen correctament les comunicacions provocant així continus problemes als veïns i dificultats en el trànsit en els accessos al centre històric‘, adverteix Cerdà.

Amb tot això el portaveu socialista explica que el cas dels pilons d’accés exemplifica ‘l’esbojarrada gestió del sistema‘, ja que amb l’actual funcionament ‘hi ha continus problemes, els cotxes xoquen amb els pilons o els trenquen, i l’única cosa que fa l’ajuntament és gastar-se més diners, canviar-los i a veure si a la pròxima va millor‘, i que d’esta forma ‘ja s’han gastat 8.000 euros dels ciutadans per la seua desídia i incompetència‘.