Cerdá qualifica d’irresponsable al regidor de policia per no ordenar la recollida de l’escultura als germans Villanueva

Critica la “desídia” en la protecció de l’obra artística d’on va desaparéixer una peça
El candidat socialista a l’alcaldia de Xàtiva, Roger Cerdà, ha acusat al regidor de Policia de la ciutat de tindre una actitud “irresponsable” i de gestionar amb “desídia” la protecció del patrimoni artístic de la ciutat arran la desaparició d’una peça de l’obra dedicada als germans Villanueva, als peus de la Seu. Així el dirigent socialista ha lamentat que malgrat els avisos dels veïns de que una peça havia sigut arrancada per un acte vandàlic “esta va estar en terra durant gairebé dos dies, sense que s’ordenara que es recollira per la seua custòdia fins que les brigades la pugueren reparar, i finalment va desaparèixer”.

Cerdà ha criticat que el govern del PP, i especialment el regidor de Policia Tono Vidal, “no entenen que el patrimoni i la cultura també s’han de protegir, i esta vigilància i diligència en les actuacions s’han de saber transmetre al cos policial”. Per això el regidor del PSPV adverteix que “és lamentable que una ciutat com Xàtiva, amb la seua riquesa patrimonial i artística, no tinga un protocol d’actuació per protegir de forma urgent qualsevol agressió als seus monuments”.

Roger Cerdà finalitza exigint a Vidal “que prenga com a mínim la mateixa consciència que els veïns de Xàtiva que es preocupen per l’estat dels seus monuments i si no es capaç de fer-ho, que abandone el seu càrrec com a regidor de seguretat ciutadana”, perquè “esta actitud negligent menysprea el valor i el respecte que s’ha de tindre pel nostre patrimoni”, ha sentenciat.

Un comentario sobre “Cerdá qualifica d’irresponsable al regidor de policia per no ordenar la recollida de l’escultura als germans Villanueva”

  1. es lamentable que el casco antiguo tenga esas calles tan mal arregladas ,los turistas cuando suben a ver la Seo parece que vayan en penitencia por todos los adoquines que estan sueltos y el mal estado de la calzada.

Los comentarios están cerrados.