Cerdà: “Xàtiva necessita un nou estil de govern que aplique una administració austera”

ayuntament de xàtivaEl govern municipal del PP de Xàtiva ha reconegut que deu un total d’1.135.085,26 euros en factures impagades de l’any 2010 que haurà de pagar a càrrec dels pressupostos d’enguany.

Este reconeixement extrajudicial de crèdits, segons explica el candidat del PSPV a l’alcaldia de la ciutat, Roger Cerdà, “desbarata el pressupost de 2011 i confirma que els comptes eren una mentira des que es van presentar, perquè Rus i el seu govern sabien que deuen una fortuna que encara han de pagar”.
Cerdà a més recorda que l’Ajuntament també té un deute de factures acumulades des de l’any 1993 de 7.093.485,04 euros que, sumats als 11 milions en crèdits que té el consistori, fan que les arques municipals “sols poden fer front a pagar deutes d’anys anteriors justament quan menys recapta l’ajuntament. El líder socialista alerta així que “Xàtiva necessita un gir de 180 graus en l’administració de la ciutat” i que “no es pot mantindre un govern nefast que s’ha comportat d’una forma absolutament irresponsable, sense saber reaccionar a uns temps de crisi internacional”.
El portaveu del PSPV ha declarat que “Xàtiva necessita un govern progressista que gestione de forma austera els diners públics, i que els pressupostos prioritzen les inversions productives que ajuden a crear llocs de treball, i no a pagar capricis innecessaris que el PP i la megalomania de Rus no han sabut aturar a temps”. Cerdà critica que la dreta manté un govern que “és esclau dels excessos de les èpoques anteriors i no sap com aturar unes despeses desbocades”, però que a més estos “balafiaments” es paguen amb els diners d’ara “quan més que mai s’haurien de destinar a invertir en benestar dels ciutadans”.
Roger Cerdà sentencia que davant un govern com el de Rus que “amaga els deutes, menteix als xativins, i presenta uns pressupostos irreals per donar la imatge que més li convé al PP”, la ciutadania de Xàtiva “necessita un govern que l’escolte, que administre els diners de forma intel·ligent i responsable, i que proporcione el refresc necessari a l’ajuntament per entrar ja en el segle XXI”.