Cerdà: “el Pressupost de la Generalitat per a l’any vinent s’oblida d’obres fonamentals per a la nostra ciutat i el seu futur”

El líder socialista anuncia la presentació d’esmenes per a que se incorporen obres com el Sobreeixidor del Col·lector Central i el Centre de Dia per a discapacitats

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha valorat de forma negativa per a la ciutat el avantprojecte de Pressupostos que el Govern de la Generalitat Valenciana ha presentat a les Corts. Segons el socialista, “el Pressupost de la GVA per a l’any vinent s’oblida d’obres fonamentals per a la nostra ciutat i el seu futur”. Com a conseqüència d’aquesta lamentable situació, el Grup Municipal Socialista ha presentat, a través del seu Grup Parlamentari, un conjunt d’esmenes per a que se incorporen obres tan importants com el Sobreeixidor del Col·lector Central o el Centre de Dia per a discapacitats, entre d’altres.

El líder socialista ha explicat que aquestes esmenes han de ser debatudes en les comissions i, posteriorment, hauran de votar-se en el Ple de les Corts Valencianes del que forma part l’Alcalde de Xàtiva. A la vista d’aquest fet, Cerdà demana a Rus que “pose per davant els interessos de la ciutat de la que és alcalde als del seu partit polític i vote afirmativament a les esmenes que hem presentat, ja que totes aquestes actuacions son fonamentals per al futur i la millora dels serveis de Xàtiva”.

Entre les esmenes presentades pels socialistes, “hi han actuacions que porten més de deu anys esperant-se i que, com a conseqüència de no portar-se a terme, estan causant seriosos problemes”. És el cas del Sobreeixidor del Col·lector Central o del desviament de la Sequia Murta al seu pas pel nucli urbà, “que son obres que solucionarien els problemes d’inundacions que hem patit com a conseqüència de les plujes torrencials d’estos dies”. Una cosa semblant passa amb la construcció del Centre de Dia per a discapacitats o la reforma integral del Centre d’Educació Especial “Pla de la Mesquita”, “que porten molts anys reclamant-se pels usuaris i que el propi Govern Valencià ha anunciat la seua imminent construcció en reiterades ocasions”.

A més a més, el PSPV a Xàtiva ha presentat altres esmenes en matèria d’equipaments educatius, industria, comerç, sanitat, benestar social i infraestructures. Ja que, segons Cerdà, “el govern valencià, en un moment de crisi com el actual, no pot mirar cap un altre lloc, ha d’invertir en la nostra ciutat i donar una solució rapida i efectiva a les carències que tenim. De no fer-ho així, tan Fabra com Rus, demostraran que no els preocupa el més mínim la ciutat i el seu futur”, va sentenciar.