Centenars de persones segueixen la 33a Festa de les danses de la Vall d’Albaida

mancovall20100911edanses

Els carrers de Bocairent s’omplin de balladors i balladores d’una quinzena de localitats

La Vall d’Albaida // 13.09.2010.- La 33a Festa de les danses de la Vall d’Albaida celebrada dissabte, 11 de setembre, a Bocairent va tornar a ser una trobada multitudinària gràcies a l’alta participació de balladors i de balladores, l’afluència massiva d’espectadors i les activitats complementàries organitzades. Durant tres hores, els carrers de la localitat van acollir els representants d’Alfarrasí, el Palomar, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, Quatretonda, la Pobla del Duc, l’Olleria, Bèlgida i Castelló de Rugat així com els membres de la Federació folklòrica Novella, els dansadors amfitrions i la Muixeranga d’Algemesí. Tots ells estigueren precedits dels populars “Cabolos”.

El rotgle format pels participants de Bocairent com en les nits que precedeixen sant Agustí, l’aparició de les torres humanes, el lliurament de records i el ball comú van aglutinar centenars de persones a la plaça de l’Ajuntament per contemplar moments d’una gran vistositat i plens d’emoció. Per la nit, el mateix espai va ser el marc per a l’actuació del cantautor Pep Gimeno, el Botifarra, amplament seguida i ballada.

En el torn de paraules, Josep-Vicent Ferre, alcalde de Bocairent, va reivindicar la conservació del patrimoni folklòric que suposen les danses i la música tradicional per a la qual cosa “cal també mantenir l’entorn que les ha generat”; per tant, va demanar “la unió d’esforços de tots els poders públics” per recuperar les zones devastades pels incendis de la setmana passada. Per la seua banda, Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, també es va referir a este desastre natural per assegurar que “este poble sempre ha fet front a les adversitats” per això va encoratjar tots els presents a “alçar-se de nou i seguir mirant endavant” assegurant que “sabem com fer-ho i podem fer-ho”; igualment, va qualificar les danses com “sinònim d’alegria i de goig, d’esperança amb el futur”.

[nggallery id=304]