Cayo Lara recolza la candidatura de Miquel Lorente a l’alcaldia de Xàtiva

El coordinador general d’Izquierda Unida, Cayo Lara, va visitar Xàtiva el passat dia de juny en un acte que tenia com a objectiu presentar a Miquel Lorente, coordinador d’Esquerra Unida en la capital de la Costera, com a candidat a l’alcaldia per a les properes eleccions. L’acte, presentat per Marián Navarro, i en el que també va participar la coordinadora d’Esquerra Unida, Marga Sanz, va ser seguit per unes dues-centes persones que es van congregar en el pati de la Casa de Cultura i, més tard, ompliren el Saló d’Actes on es va traslladar el míting a causa de la pluja.

Al principi de la seua intervenció, Lara es va mostrar absolutament convençut que Esquerra Unida tornaria a tindre representació municipal en l’ajuntament i va fer una referència al lema de les primeres eleccions municipals: «llevem als cacics i posem als alcaldes», en una al·lusió molt explícita al mandatari de la ciutat, Alfonso Rus. Lara va ser molt crític amb la deriva dels poders locals, però sobretot amb el gir antisocial del govern socialista de l’Estat materialitzat en la retallada salarial dels funcionaris, la congelació de les pensions o les renúncies en el pla de dependència. L’actuació d’un president del govern «agenollat davant el poder financer i això que s’anomena els mercats». «En Espanya hi ha 14 persones que controlen l’equivalent al 80% del PIB», va advertir, «gent a la que no ha escollit ningú i que decideix com ha de funcionar la democràcia».
«El món a l’inrevés», va dir, i va alertar que està en perill «l’estat del benestar del que hem gaudit en Europa Occidental», circumstància de la que va responsabilitzar en el cas espanyol «els dos grans partits que ens han governat, que s’han dedicat a aprimar l’Estat» i a desprestigiar «el sector públic».

Lara demana la reinstauració de l’impost sobre el patrimoni
Cayo Lara va fer en Xàtiva una defensa d’un sistema impositiu més just en contraposició a la política de retalls socials. En eixe sentit, va proposar la reinstauració de nou de l’impost sobre el patrimoni, per a que «aquells que tenen més paguen més». Així, també va demanar un impost del 5% sobre els beneficis bancaris. I del 0,2% sobre les transaccions. «Si no és possible fer res contra el sistema financer que vinga el president del govern i que ens ho diga. Si no, pensarem que forma part de la gènesi del model neoliberal», digué.