Carcaixent acollirà la III Volta a peu contra el càncer

Ja es poden adquirir els dorsals per a la cursa que tindrà lloc el 17 d’octubre

L’Ajuntament de Carcaixent va presentar la III Volta a Peu a benefici de l’Associació de la Lluita contra el Càncer, que tindrà lloc el proper 17 d’octubre, en el marc de la commemoració del Dia Mundial contra el càncer de mama el 19 d’octubre. L’acte de presentació d’aquesta tercera edició ha comptat amb la participació de representants de les principals entitats implicades en l’organització de l’activitat esportiva.

Així, han estat presents l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, la presidenta l’AEEC de Carcaixent, Conxin Lorente; el cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de la Ribera, José Miguel Cuevas, i el president del Club d’Atletisme de Carcaixent, Jorge Perpiñà. Salom ha animat a tota la ciutat de Carcaixent a participar en la cursa per la importància que tenen aquestes iniciatives a l’hora de donar visibilitat a una malaltia “molt present en el nostre entorn” i que cal combatre amb la càrrega d’optimisme que dóna l’esport.

Per la seua part, la presidenta de la AECC Carcaixent, s’ha mostrat molt satisfeta per poder convocar una nova edició d’aquesta cursa a Carcaixent i ha agraït la implicació de l’Ajuntament i el Club d’Atletisme per col·laborar en l’organització de l’activitat de la qual espera que siguen partícips tots els carcaixentins i carcaixentines.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, ha incidit en què és fonamental dur estil de vida saludable amb la pràctica freqüent d’esport per poder prevenir el càncer però, especialment, sotmetre’s a revisions periòdiques, ja que el diagnòstic precoç és la clau per a poder combatre aquesta malaltia.

En la mateixa línia ha apuntat la intervenció del cap de servei d’oncologia de l’Hospital de la Ribera, el doctor Jose Miguel Cuevas, qui s’ha mostrat molt optimista en matèria d’avanços científics relacionats amb aquesta malaltia. “L’índex de superació del càncer de pit està al voltant del 80% i si tot va al ritme actual, d’ací a vint anys, afortunadament, no seran necessàries iniciatives com aquesta”. No obstant sí que ha animat a tota la població de Carcaixent a participar en la cursa, ja que “cal donar una visió positiva de la malaltia per ajudar en el procés de curació”. Ha insistit en què cal sotmetre’s a les proves periòdiques que posa a l’abast la Conselleria de Sanitat, “sense tindre-li por al possible diagnòstic”. La III volta a peu tindrà lloc el proper 17 d’octubre amb un recorregut de 4 quilòmetres per l’àrea urbana de Carcaixent.

Els dorsals ja es poden adquirir a canvi d’un donatiu de 3 euros a l’Associació d’Ames de Casa Tyrius, al departament de comunicació de l’Hospital de la Ribera i en la major part de farmàcies locals i altres comerços col·laboradors. També es podran fer inscripcions el mateix dia de la volta una hora abans al Passeig, lloc d’inici i final de l’activitat.