Caravana d’Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí

Del 1 de desembre al 21 de gener a la casa de la Joventut de XàtivaAmics del Poble Sahrauí de Xàtiva començarà a partir del dijous 1 de desembre la nova campanya de la Caravana per la Pau 2011 / 2012 que es desenvoluparà fins el 21 de gener del 2012 on es pretén recollir aliments bàsics com arròs, sucre i oli per al poble sahrauí que es troba en els Campaments de Refugiats de Tinduf.

La Caravana d’Ajuda Humanitària està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació del col·lectiu Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva. Aquest any, la nostra associació s’encarregarà d’organitzar la Caravana a les ciutats de Xàtiva, la Granja de la Costera, el Genovés, Rotglà i Corberà i Torrella.

Els col·legis, escola d’adults i instituts de Xàtiva, la Granja, el Genovés, Rotglà i Corberà i Torrella també participen en la Caravana d’Ajuda Humanitària i en la campanya es recolliran aliments destinats a la població sahrauí que viu des de fa més de 35 anys en els campaments de refugiats de Tinduf. Els col·legis que participen en aquesta iniciativa instal·laran caixes en els centres on els alumnes poden anar dipositant els aliments. Insistir que se sol·licita aliments bàsics i no peribles, com són l’arròs, l’oli i el sucre. A més a més, en molts centres es farà un treball previ de sensibilització per a explicar als alumnes en què consisteix el conflicte del Sàhara Occidental que ha dut a quasi 200.000 persones a viure com refugiades al desert i altres punts sota l’ocupació marroquina. Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha passat un material didàctic a les escoles així com s’ha ofert per fer alguna xerrada sobre la situació del poble sahrauí.