‘Canguelis’ arriba a Xàtiva després de tres anys d’èxit

canguelis_grocPortal de Xàtiva entrevista a Joan Segalés

El Gran Teatre de Xàtiva acull demà l’obra ‘Canguelis’. Tres personatges buscaran solucions, tractament, una teràpia a un problema comú a tots ells i a bona part de la nostra societat: la por. Però, este espectacle no sols ens apropa a lluitar contra esta malaltia, sino que la debilitarà i podrem arribar a riure’ns d’ella. Com? A través de l’humor que ens oferiran tres actors d’excepció: Joan Faneca, Xavier Amatller ‘Notxa’ i Joan Segalés.

Este últim, Joan Segalés, ha parlat amb Portal de Xàtiva. Es troba a Oviedo, interpretant l’espectacle SGAG, i ens ha oferit un poc del seu temps per explicar-nos què és açò de ‘Canguelis’.

– Joan, parla’ns de ‘Canguelis’…

Es tracta d’una obra en la que la por és la protagonista. Hi ha dos tipus de personatges. Per una banda, està la clínica especialitzada per curar la por a la gent; i per l’altra banda, la publicitat de la clínica, es a dir, els casos més greus que s’han tractat.

– Ací és on apareixen els tres personatges: A, B i C. Per què s’anomenen així?

L’entrada és no dir el nom, per aixó tenen estes lletres; però al llarg de l’obra s’escapen alguns…

– Quina és la relació entre els personatges?

Els personatges tenen poca relació entre sí, però tenen en comú la por a parlar en públic.

Esta por a parlar en públic no serà l’única que hi ha a l’obra, quines són les altres?

Hi ha molts tipus de por. Des de la por als pallassos, a despullar-se, i hi ha altre que té por a tot. Però el que queda molt present en l’obra és el riure que molts de nosaltres tenim, provocat per eixa mateixa por.

РT̩ por vost̩ a alguna cosa com a persona, no com a personatge?

Al fracàs personal.

– Amb el professional no li passarà açó, com està funcionant l’obra?

‘Canguelis’ està a l’escenari ja tres anys, i la resposta de la gent ha sigut molt bona. Molt be, funciona perfectament.

– Juntament amb Joan Faneca porteu endavant la companyia Vol-Ras. Quins són els objectius que teniu?

Els dos eixos fundamentals que volem transmetre són: el gest com a especialitat i l’humor. Nosaltres anem creant històries diferents que la gent no haja vist, i que amb eixes històries gaudeixca l’espectador.

– Per què els ciutadans de Xàtiva i els seus voltants tenen que anar al teatre a vore esta obra?

Perque riure és el millor tractament. Descobriran les seues pors. I perque l’obra està molt conseguida, i serà una estona que ho passaran de meravella.

Un comentario sobre “‘Canguelis’ arriba a Xàtiva després de tres anys d’èxit”

  1. me encantaria anar a vore el espectacle, pero no cap en les butaques tan menudes del teatre, podrien fer-ho en el cinema de plaça matjor alli si que cabrien totx.

Los comentarios están cerrados.