Calabuig Oviedo planteja a les associacions la creació del Consell Local de Cultura d’Ontinyent

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, es reunia dijous passat de vesprada amb representants de les diverses associacions i entitats culturals de la ciutat, en una primera pressa de contacte que servia a l’edil per a presentar-se a les mateixes i avançar quines seran les línies mestres del seu treball. A l’acte, que tenia lloc al Teatre Echegaray, acudien més d’una vintena de persones, a les quals el regidor va avançar que “en el més curt termini de temps possible, si pot ser menys d’un any, volem crear el Consell Local de Cultura, un òrgan de participació de les entitats que desitgen que Ontinyent “torne a ser un referent cultural”, i on es debatrà al voltant dels plans trimestrals d’actuacions i la programació cultural.

Els assistents, segons exposava el regidor, “es van queixar del funcionament que estaven tenint fins ara les instal.lacions culturals municipals, davant la qual cosa els vam dir que la cosa va a canviar”. Calabuig Oviedo destacava en aquest sentit que els espais culturals han d’estar a disposició de la cultura ciutadana, “i no ser un espai tancat per la ponència”. Aquesta intenció va enllaçada amb la manifestada per l’edil de “fer una aposta clara per la cultura local i per recolzar a les entitats culturals locals”.

El regidor va fer una valoració de la reunió “molt positiva. Des de la regidoria es vam posar a disposició de les associacions, i elles van respondre afirmant que volen fer activitats i participar activament de la programació cultural. Volen sentir-se valorades i recolzades per l’Ajuntament, cosa que sense dubte va a ser part del nostre compromís per aconseguir que la cultura a Ontinyent estiga on li pertoca”.