Caixa Ontinyent supera àmpliament les proves d’estrés realitzades per l’autoritat Bancària Europea

Les proves mostren que, sense ajudes públiques i sense utilitzar les reserves acumulades per fons de provisió anticíclica, podrà afrontar escenaris més adversos en els pròxims anys.

L’Autoritat Bancària Europea ha publicat esta vesprada els resultats de les proves d’estrés a què ha sotmés a una bona part del sistema financer europeu i a la quasi totalitat del sistema financer espanyol.

Estes proves estan destinades a valorar la capacitat de resistència de les entitats a evolucions adverses del mercat durant els anys 2011 i 2012. Un escenari hipotètic que a Espanya pressuposa, entre altres, caigudes del PIB i del preu dels actius immobiliaris, pujades dels tipus d’interés i increments de la rendibilitat del deute públic.

Segons les proves de l’EBA, Caixa Ontinyent podrà afrontar àmpliament este escenari sense necessitat de comptar amb ajudes públiques i inclús sense disposar de les reserves acumulades en fons de provisió anticíclica. En l’hipotètic escenari d’estrés plantejat per a Espanya i amb dades projectades a 31-12-2012, Caixa Ontinyent situaria la seua ràtio de capital Core Tier1 en el 5,6%, que s’eleva al 7,2% al computar els fons de provisió, front del 5% que s’exigix com a mínim.

Gestió prudent i cohesió.

Este resultat mostra la solvència de Caixa Ontinyent i la seua capacitat per a afrontar el futur. Al respecte, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, ha expressat la seua satisfacció, incidint que el resultat d’estes proves s’ha obtingut amb l’esforç de l’entitat, sense ajudes públiques, i ha reiterat que esta òptima posició “és producte de la prudent gestió que s’ha realitzat i, sobretot, de la cohesió entre els membres dels òrgans de govern, de l’equip directiu i del personal, a l’hora de dissenyar i desenrotllar les estratègies; tot això coronat, evidentment, per la confiança dels clients i de les institucions de l’àmbit d’actuació”. Finalment, Rafael Soriano ha volgut expressar el seu agraïment a tots ells “perquè són els que realment ho fan possible amb el seu treball i amb el seu esforç de cada dia”.