Caixa Ontinyent, Soci d’Honor de l’Associació per la Defensa i Integració dels Malalts Mentals

La distinció se li atorga com a reconeixement a la seua implicació en la labor social de l’Associació.

L’Associació per la Defensa i Integració dels Malalts Mentals (Adiem) ha concedit a Caixa Ontinyent el títol de Soci d’Honor, segons acord adoptat per la seua Junta Directiva, “per la dedicació i el compromís permanent en la seua labor social, realitzada en benefici del nostre col·lectiu”.

El reconeixement es va fer públic en el tradicional sopar benèfic que anualment celebra Adiem, que este any coincidia, a més, amb el 15 aniversari de la posada en funcionament del Centre de Rehabilitació i Integració Social d’Ontinyent (CRIS), primer centre d’estes característiques implantat a la Comunitat Valenciana, i al que van acudir més de 350 persones, molts d’ells en representació d’altres col·lectius, entitats i institucions.

El President d’Adiem, Vicente Sanchis, va intervindre per a realitzar un balanç de les activitats dutes a terme en els últims mesos, dels reptes que té pendent l’Associació, i de les reivindicacions a l’Administració autonòmica centrades en la necessitat disposar d’un nou Centre de Dia i d’obtindre una major implicació dels responsables de sanitat.

Caixa Ontinyent

En nom de Caixa Ontinyent, el seu Cap de secretària i Obra Social, Vicent Ortiz, va agrair i va acceptar el nomenament de soci d’honor “amb el mateix afecte que ha posat Adiem i amb tot l’orgull pel gran valor simbòlic i sentimental que comporta”.

Vicent Ortiz va ressaltar el paper pioner que Adiem ha assumit el la Comunitat Valenciana, la dimensió social que ha donat a la malaltia mental, la cohesió que ha aconseguit entre els servicis de sanitat i els de benestar social, i l’eliminació de gran part de l’estigma que pesava sobre la malaltia mental.

Respecte de Caixa Ontinyent, Vicente Ortiz, va destacar el compromís amb la seua gent, més meritòria en les actuals circumstàncies econòmiques, el suport econòmic i financer a la zona, la generació de llocs de treball, la professionalitat de la seua plantilla, i la reversió de beneficis en obres socials en esta zona. “Són moltes, moltíssimes les històries i anècdotes que en Caixa Ontinyent podríem comptar d’Adiem, del Cris, i de totes i cada una de les associacions i entitats que estan ací representades esta nit, perquè són moltes, moltíssimes, les hores, els esforços i els recursos que Caixa Ontinyent els ha dedicat i els dedica. I volem continuar per eixe camí perquè per a això es va fundar esta caixa fa 128 anys” va afegir.

Pròrroga de la col·laboració per al funcionament del Cris.

Cal destacar que en els pròxims dies està prevista la firma d’un conveni de col·laboració entre Adiem, Caixa Ontinyent, la Conselleria de Benestar Social i l’Ajuntament d’Ontinyent pel que es prorrogaran, almenys durant cinc anys més, les activitats del Cris d’Ontinyent (Centre de Rehabilitació i Integració Social de malalts mentals), el primer de la Comunitat Valenciana, en funcionament des de 1997.