Caixa Ontinyent fa un balanç de l’any amb la premsa

Aquest mati, dijous 29 de desembre, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, junt el Director General de Caixa Ontinyent, Vicente Penadés, i el Cap de Secretària i Obra Social, Vicente Ortiz, han fet un balanç de l’any amb la premsa, un acte que ja s’ha convertit en costum i tradició en aquesta Caixa.

El president, ha comentat que les previsions per al proper 2012, no són bones previsions per a donar confiança, però confien que les mesures d’ajust que s’han dut a terme i les que es van a adoptar a partir d’ara, reconduïsquen la situació i que Espanya recupere el ritme de creixement i el to de benestar.

Caixa Ontinyent destaca que manté el seu estatus de caixa d’estalvis; que manté íntegra la xarxa d’oficines; que manté la plantilla; que no té retribucions milionàries; i que té suficient solvència per a continuar independent.

Caixa Ontinyent és una entitat singular, diferent, i eixa diferència es manté no sols per l’especial reinversió de beneficis en obra social sinó també pels criteris que aplica en les decisions de negoci. Uns criteris que s’han basat, precisament, en els dos valors que hui reclama la societat per a tot el sistema: prudència i transparència.

El repte que es proposen ara és afrontar la nova competència, però sobretot afrontar-la davant de la delicada situació econòmica del nostre entorn. Soriano ha destacat, especialment, la força que a esta caixa li ha donat i li està donant la cohesió que s’ha mantingut entre els òrgans de govern, l’equip directiu i la plantilla. Una cohesió que serà necessària mantindre si volem afrontar les dificultats del present i els reptes del futur.

En la sessió d’ahir, el Consell d’Administració de la Caixa va estudiar el tancament de l’any 2011 i els pressupostos per al 2012. Caixa Ontinyent tancarà enguany amb un increment del 2% en recursos captats, un descens del 3% en les inversions creditícies, una òptima situació de liquiditat sense necessitat de fons del Banc Central Europeu, una morositat del 5%, i uns resultats de 6,6 milions d’euros, dels que es destinaran 3,1 milions a sanejaments i dotacions. El benefici abans d’impostos serà de 3,5 milions d’euros, que és un 22% inferior al 2010. El coeficient de solvència, inclús abans de l’aplicació de beneficis de l’exercici, supera en més d’un 60% el mínim legal.

Caixa Ontinyent manté el negoci i els beneficis, no té tensions de liquiditat, controla la morositat i augmenta progressivament la solvència.

Els directius estan satisfets, per tant, de la gestió perquè, a més, compten un any més amb la confiança dels clients, dels emprenedors i la confiança ací, en el si d’esta caixa.

A més, mantenen l’aplicació social dels beneficis. Una obra social que enguany hi ha invertit 900.000 euros, que té en funcionament 27 centres culturals, assistencials, docents o sanitaris, que desenvolupa més de 200 activitats anuals, que col·labora amb un centenar de col·lectius, que genera 200 llocs de treball estable i que beneficia a més de 125.000 persones.

L’acte ha conclòs amb un esmorzar per a tots els assistents, amb un brindis per la Caixa i l’any nou.