Caixa Ontinyent edita “El cant socarrat. Els albaes de Xàtiva”

El llibre es presentarà demà a la Casa de la Cultura de Xátiva i podrà adquirir-se en l’estand que Caixa Ontinyent tindrà en la Fira

Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat “El cant socarrat. Els albaes de Xàtiva”, un llibre que recull la tradició d’una de les manifestacions culturals més llegendàries de la capital de la Costera.

Es tracta d’un relat periodístic i literari de les nits de cant d’albaes, il·lustrat amb 32 fotografies artístiques que mostren esta tradició documentada en el territori valencià des del segle XIV. El llibre es dividix en un apartat dedicat a les nits d’albaes, que tenen lloc la setmana la Fira de Xátiva, i un espai dedicat als cantaors, que mantenen la peculiaritat de cantar sense versador, com es fa en altres pobles de la Comunitat. edi

Els autors del llibre són Paco Cerdá, periodista del diari Levante des del 2007, Purificación Mascarrell, filòloga hispànica i investigadora en la Universitat de València, i Pedro Talens, fotògraf professional.

El llibre es presentarà demà dissabte 11 d’agost a la Casa de la Cultura de Xátiva, a les 20:00 hores, i podrà adquirir-se en l’estand que Caixa Ontinyent tindrà en la fira de Xátiva, així com en la seua xarxa d’oficines, a un preu de cinc euros.

El programa de publicacions de l’Obra Social Caixa Ontinyent té com a objectiu fonamental investigar i difondre aspectes autòctons de la nostra terra i de la nostra gent, i es desenrotlla des de 1995. Hui compta amb un fons editorial acumulat composat per 34 discos i 86 llibres, en els que han participat, com a autors o intèrprets, més de 2.200 persones, i el volum de distribució dels quals supera ja els 260.000 exemplars.